Business Class

Sådan indretter du bedst dit kontor

Hvis du ønsker at skabe et godt arbejdsmiljø, hvor du kan være produktiv, så er der ikke nogen tvivl om, at det er essentielt at have en god indretning. Din indretning handler naturligvis om at udnytte din plads bedst muligt, men det handler ligeledes også om at bruge dine møbler og dit interiør til at skabe et sted, hvor du kan fordybe dig i arbejde og være produktiv hele arbejdsdagen. Der er rigtig mange, der har for meget fokus på at indrette deres kontor på alt for fornem vis, så det i sidste ende ikke er et kontor, men nærmest er en dagligstue. Du skal hele tiden have med i baghovedet, at din indretning skal underbygge, at det er et arbejdsmiljø og ikke et sted, hvor du skal slappe af.

Den rette kontorstol er vital

Hvis du arbejder på et kontor, så sidder du ned størstedelen af dagen. Derfor er det vigtigt at sikre dig, at du hele tiden sidder godt. Det er meget forskelligt fra person til person, hvad de foretrækker i forhold til deres siddeposition, og derfor er det også en rigtig god idé, at du finder ud af, hvad du gerne ser ved en kontorstol. Du skal ikke blot gå ud og investere i en tilfældig kontorstol, fordi du enten har læst et eller andet sted, at den har fået gode anmeldelser eller at du dermed synes, at der er tale om en kontorstol, som ser rigtig godt ud. Du skal sørge for at investere i en kontorstol, som er ergonomisk god, men som du samtidig er glad set ud fra et designmæssigt synspunkt.

Fjern de forstyrrende elementer

Der kan findes rigtig mange ting, som du synes er spændende at have på dit kontor, men hvis det er noget, der er med til at forstyrre din arbejdsdag og dermed også din produktivitet, så er det meget vigtigt, at du sørger for at få det fjernet eller lader være med at købe det. Du skal igen tænke på, at det er et kontor, du er ved at indrette og derfor er der ikke tale om en dagligstue, der skal indrettes til at være pæn og hyggelig. Du skal derimod indrette et kontorlokale, som skal være pænt og stilrigtigt, men samtidig også være fri for diverse forstyrrende elementer, så du altid kan udnytte din arbejdsdag til fulde og ikke skal frygte, at du ikke når gennem dagens todo-liste, fordi du bliver forstyrret.

Indret på en måde, der gør dig glad

Noget af det absolut vigtigste er, at du sørger for at indrette dit kontor på en sådan vis, at du bliver gjort glad. Hvis du er glad, når du møder ind på arbejde, så har du også mere mod på dagens opgaver og du vil få udrettet mere i løbet af dagen. Derfor skal du ikke gå på kompromis med din kontorstol eller dit skrivebord – og du skal bestemt heller ikke gå på kompromis med at få skjult ledninger fra dit hæve-sænke-skrivebord, hvis det er dét, der irriterer dig.