Business Class

Prisbelønnet tysk designer afholder dansk master class

Hermann RokittaDanske industridesignere kan få international inspiration, når den prisbelønnede tyske designer Hermann Rokitta afholder master class i Aalborg den 8. marts 2013.

Hvad har vindmøller, låsesystemer og byudvikling til fælles, kan man spørge sig selv? Svaret er, at de har design tilfælles, og netop vindmøller, låsesystemer og byudvikling bliver fokusområder, når den prisbelønnede tyske designer Hermann Rokitta gæster Danmark i marts. Formålet er en master class målrettet industridesignere, produktdesignere og andre professionelle aktører inden for design.

Det er den danske adgangskontrol-specialist Conlan, der i samarbejde med vindmøllenetværket Hub North og Aalborg Universitet står bag arrangementet:

– I vores verden er en kombination af design og teknik altafgørende, når arkitekter, bygherrer og private skal vælge mellem de forskellige låsesystemer, der er på markedet. Derfor har vi fra starten prioriteret design meget højt og har et fantastisk samarbejde med Rokitta Produkt & Markenästhetik i Hamborg med chefdesigner Hermann Rokitta i spidsen, forklarer direktør hos Conlan Ejner Schmidt Hansen.

Og Hermann Rokitta var ikke sen til at sige ja til forslaget om en design master class:

– Vi præsenterede ideen for Hermann Rokitta, og han blev med det samme interesseret i ideen. Han er selv fascineret og inspireret af dansk design, og derfor var det spændende for ham at udfordre danske designere i forbindelse med en master class og tilhørende workshop, forsætter Ejner Schmidt Hansen.

Arrangementet finder sted fredag den 8. marts 2013 i det Utzon-tegnede Utzon Center i Aalborg. Formiddagen er afsat til master class, mens eftermiddagen vil byde på workshop og dommerbedømmelser i samarbejde med RegLab, Danish Design Center og Aalborg Universitet. Også Herman Rokittas kone Pieternella de Schipper-Rokitta deltager med indlæg. Hun er specialist inden for læderdesign til automobilindustrien og er ligeledes prisbelønnet for sit arbejde.

Arrangementet er gratis og åbent for alle. Tilmelding kan ske på www.hubnorth.dk

Fakta om Hermann Rokitta

Hermann Rokitta (f. 1956) studerede produkt- og objektdesign ved documenta-kunstneren Professor H. Brummack ved handelshøjskolen i Münster. Hermann Rokittas karriere blev hurtigt drejet i retning af produktdesign som følge af Rokittas beskæftigelser ved blandt andet Samson og OCO Design i Münster.

I 1989 grundlagde han Rokitta Produkt & Markenästhetik i Hamborg og flyttede derefter til Mülheim i Ruhr-distriktet. Sidenhen har han beskæftiget sig med talrige produktdesigns, og arbejdsporteføljen tæller i dag produktdesign, industridesign, Corporate Design, Image, Brand, Package og interiør.

I de sidste 20 år har Hermann Rokitta vundet flere end 30 priser. Forrige år vandt han fem internationale designudmærkelser, heriblandt IF design-prisen i guld (design af en knæprotese for firmaet Bauerfeind) og en Universal Design Award fra den tyske delstat Nordrhein-Westfalen.

Læs mere på: www.rokitta.de

Fakta om Pieternella de Schipper-Rokitta

Pieternella de Schipper-Rokitta (f. 1958) har studeret produktdesign ved handelshøjskolen i Münster.

Fra 1989-1992 arbejdede hun hos bureauet Windi Winderlich i Hamburg inden for brands og packaging. Fra 1992-2004 har hun arbejdet med sin mand Hermann Rokitta i Rokitta Produkt & Markenästhetik og vandt adskillige designpriser inden for kosmetik og medico.

I 2004 kom Pieternella til Seton og blev ansvarlig for kreativ design. Som en del af Colour Marketing Gruppen har hun vundet international anerkendelse inden for læder-løsninger til automobilindustrien.