Business Class

Sådan får du glade og motiverede medarbejdere

 

Når dine medarbejdere er glade og tilfredse, leverer de et bedre stykke arbejde. Det er samtidig med til at styrke samarbejdet på arbejdspladsen. Derfor er et godt psykisk arbejdsmiljø vigtigt. Et dårligt psykisk arbejdsmiljø er ofte lig med et stort sygefravær og personaleafgang. Forandringer, effektivisering og tidspres, kan påvirke arbejdsmiljøet negativt, men det kan afhjælpes ved at have fokus på medarbejderne.

Ros og feedback

Det er vigtigt at du anerkender dine medarbejdere og giver dem ros når de gør noget godt. Det er vigtigt at medarbejderen har fortjent at få ros, da det kun virker hvis den ros der bliver givet er oprigtig. Ros giver medarbejderne positive følelser og gør dem gladere.
En anden måde at vise dine medarbejdere at de er værdsatte, er ved at tilbyde dem feedback på deres arbejde. Det viser at du sætter tid af til dem og kan hjælpe dem til at forbedre deres arbejde.

Giv plads til pauser

De fleste mennesker har brug for pauser i løbet af dagen, for at kunne yde deres bedste. Vores hjerner er designet til at fokusere i ca. 45 min. hvorefter vi mister fokus. Ved at opmuntre medarbejderne til at tage små pauser i løbet af dagen, kan du derved forbedre medarbejdernes produktivitet og sørge for et bedre arbejdsmiljø.

Lyt til medarbejderne

Det er vigtigt at medarbejderne føler der bliver lyttet til dem. Hvis du viser dem at deres inputs og idéer bliver taget alvorligt, vil det give dem en følelse af at de er med til at udvikle og forme virksomheden, hvilket gør dem mere motiverede. Selvom du måske siger at din dør altid er åben, skulle du måske i stedet invitere dem indenfor og bede dem om at komme med deres synspunkter. Det er særligt vigtigt at lytte til medarbejderne og kommunikere med dem når virksomheden gennemgår forandringer. Så undgår du at medarbejderne føler at der sker en masse ting bag lukkede døre. Vil du vide med om hvordan du sikrer et godt arbejdsmiljø, så se mere her.