Business Class

Superligaspiller med fiber-fritid

Jeppe Curth vil de fleste nikke genkendende til, som stjernespiller i AaB. På banen er han kendt som en markant og dygtig boldbesidder, men udenfor banen har han flere bolde i luften. Han er, sammen med ingeniør Bent Fog Greve, stifter af Fiber2You, der vil forny vores brug af internettet med højere hastigheder og give os frihed på een og samme tid. Det er fortsat fodbolden der fylder alt i Jeppe Curths liv, og det er der han til daglig gør en indsats for det nordjyske superliga-flagskib, men som idemand står fritiden på fiber!
Tekst Jeppe Søe

Markedet for bredbånd, telefoni og TV har gennem mange år været præget af stavnsbinding. Når man valgte en udbyder, skulle der ofte lægges kabler og nye bokse ind i ejendommen – og et skifte til anden udbyder var derfor både besværligt og dyrt – og i boligforeninger har der slet ikke været et valg, idet beslutningerne blev taget samlet for alle.

[expand title=”Læs mere…”]

Derfor har mange enten valgt at holde fast i en enkelt udbyder af alle ydelserne, selvom friheden måske havde givet et bedre udbud eller en bedre pris, eller også har de måttet nøjes med det, som flertallet stemte på ved sidste generalforsamling. For virksomheder har problemet været en dyr tilslutning til fibernettet. Det har været et stort valg, og mange steder er valget blevet, at vælge det fra. Jeppe Curth og Bent Fog Greve vil ændre netop det. De vil have danske virksomheder op på den hastighed der skal bruges for at agere i en digital virkelighed – og de vil give boligforeningerne det frie valg tilbage. Så kort er forretningsfilosofien for Fiber2You, der buldrer derudaf som en markant ny spiller på markedet.

Curth ville meget mere 

Jeppe Curth fik nok af netop den situation, da han boede til leje i en boligforening. Lejligheden kom med en pakkeløsning, som slet ikke passede til det behov, som han havde. Når han satte sin computer til at hente købte film eller på anden måde ønskede at tage for sig af det tagselvbord internettet er, så stødte han konstant ind i muren, som var den langsomme netforbindelse. Derfor ringede han til en af sine venner, ingeniør Bent Fog Greve, og sammen har de skabt Fiber2You, der vil give friheden tilbage til de danske hjem:

– Vi har netop solgt fiberløsning til boligforeningen Plus-Bolig, så beboerne i disse lejligheder snart kan tage de nye hastigheder i brug. Og den væsentlige forskel for dem bliver, udover hastighederne, at de selv kan vælge om de vil have TV leveret fra YouSee, Canal Digital, ANTV eller en helt fjerde.

Det er altså, med Fiber2You som leverandør, ikke boligforeningen der skal lave valget centralt, men hver enkelt lejlighed der kan vælge frit. I stuen til højre er de måske på ANTV, mens naboen får TV-signalet fra Yousee. Og sådan bør det selvfølgelig være, siger Jeppe Curth. – Valgfriheden skal være i højsædet, da der ellers ikke er konkurrence til glæde for forbrugeren.

Kobber er fortid!

Bent Fog Greve, der er administrerende direktør i
Fiber2You, er Business Class faste rådgiver om internettets hastigheder. Bagerst i bladet giver han i hvert nummer ny viden om Fibernettet, og han ved, hvad han taler om. Bent Fog Greve har arbejdet med fiber siden 1988 hos HEF Bredbånd og Niras. Som han skrev i sidste nummer af Business Class, mener han vi skal sige farvel og tak til de gamle kobber-ledninger

– Fremtiden er fiber. Der er slet ingen tvivl om, at de hastigheder vi kan få ud af de gamle kobberledninger er for lave. Folk henter idag film hjem over nettet i store mængder, og det nytter ikke at en HD film tager 3-4 timer om at komme hjem til fjernsynet. Den skal være der næsten omgående, og det kræver fiber-hastigheder. I en virksomhed med mange medarbejdere, der fra hver deres skrivebord henter og sender filer rundt i systemet er hastigheden endnu væsentligere.  Jeppe Curth påpeger også, at den nye Cloud-teknologi vil kræve en markant forøgelse af de nuværende hastigheder

– En af de ting, der for alvor er på vej, er Cloud-computing. Virksomhedens servere vil fremover være et sted oppe i skyen, så man sparer den airconditionerede kælder med egen server, der skal vedligeholdes. Både på virksomhederne og privat er Cloud-computing allerede nu en realitet. Her har man alle sine dokumenter, billeder, musik og film liggende i en digital sky et sted i verden – en fjern harddisk, som man er i konstant kontakt med over nettet – og det stiller høje krav til hastighederne. Kun med fiber kan man levere det, der skal til.

Der er ingen tvivl om, at ingeniøren og fodboldspilleren har fat i noget af det rigtige. Indenfor mobilbranchen har man forlængst set, at der ikke kommer glade kunder ud af at stavnsbinde folk. Der prøves med samlerabatter, men dette på trods er det normalt, at man benytter mange forskellige leverandører i en husstand. Vi vælger endda ofte et andet teleselskab til børnene end vi har som voksne. Et selskab giver f.eks. musikdownloads og fri SMS, som forældrene ikke har brug for, mens et andet tilbyder lav abonnementpris til folk, der ikke bruger mobilen så ofte. Tankegangen er altså ikke ny i de små hjem og i virksomhederne. Vi vælger og vrager allerede på de områder, hvor vi kan. Og det er den frihedens bølge, som Fiber2You kun er begyndt at ride på.

[/expand]