Business Class

Helt igennem dansk

Drej gashåndtaget på en Lauge Jensen og hør hvordan ægte køreglæde skal lyde.

Lauge Jensen er navnet på en helt igennem dansk motorcykel. Typegodkendt med så mange variationsmuligheder, at der nærmest er tale om noget så umuligt som en custombygget seriegodkendt håndlavet motorcykel.

Manden bag den helt specielle motorcykel er den danske motorcykelbygger Uffe Lauge Jensen, som siden sine ungdomsår har beskæftiget sig med at bygge og reparere motorcykler. Imens voksede ideerne, og for ca. syv år siden begyndte han at skabe motorcykler, der først og fremmest var hans egen vision af, hvordan en motorcykel burde se ud, hvordan den skal køre, og ikke mindst hvordan den skal lyde.

Med usædvanlig sikker sans for smukke linjer og kvalitet, byggede han et par eksemplarer. De havde bare den fejl, at de ikke kunne indregistreres i Danmark, fordi specialbyggede motorcykler i sagens natur ikke kan typegodkendes. Hans eneste mulighed for at skabe sin egen drøm af en motorcykel, var at starte helt forfra, og helt fra bunden.

I tæt samarbejde med kendte amerikanske og europæiske virksomheder udviklede han selv motorsystemer, mekanik og elektronik. Han designede hjul, stel, tanke og alt det andet, der gør en Lauge Jensen til noget helt specielt.

Alle de enkelte specialfremstillede dele blev typegodkendte, og det lykkedes at få de europæiske myndigheders blå stempel. Derfor kan en Lauge Jensen varieres og tilpasses nøje til den enkelte kundes præferencer, samtidig med at den opfylder alle myndigheders krav til en moderne, miljøvenlig motorcykel.

Sikker sans for pr
Som kunde har man stor mulighed for at få sine design-ideer opfyldt. Denne side af forretningen har Lauge Jensen udnyttet med sikker sans for PR og opmærksomhed. En model blev hånd-dekoreret af billedkunstneren Per Hillo og blev designet i samarbejde med Caroline Wozniacki til fordel for velgørenhed.

Sidste år var kronprins Frederik selv med til at designe sin egen model. Og i år har Lauge Jensen i samarbejde med Copenhagen Fur lavet en helt særlig model til modeugen, beklædt med sort mink samt guld og ædelstene for en million.