Business Class

Sælg din bolig på rekordtid med disse tips

Har du truffet beslutningen om at sælge din bolig, ønsker du højst sandsynligt at sælge boligen så hurtigt som muligt. Skal det kunne lade sig gøre, er det vigtigt, at du griber det an på den helt rigtige måde. Der er mange faldgruber forbundet med bolig salg, som du bør være bekendt med, hvis salget af din bolig ikke skal blive en dårlig oplevelse.

Find en ejendomsmægler og få professionel hjælp til at sælge din bolig

Det er muligt at sælge en bolig uden en ejendomsmægler, men hvorvidt det er en god idé skal du måske overveje en ekstra gang. Skal salget foregå nemt, hurtigt og problemfrit, vil det være uundværligt med en ejendomsmægler, som har styr på alle praktiske ting såvel som lovmæssige ting.
Hvilken ejendomsmægler du skal alliere dig med,  afhænger af flere forskellige faktorer – f.eks. boligtype, beboelsesområde og meget mere. Skal du sælge en liebhaverbolig, vil det være en ejendomsmægler med speciale i køb og salg af liebhaverboliger, du skal på udkig efter.
Er du kommet frem til, at en ejendomsmægler er uundværlig, så find den rette ejendomsmægler og kom nemmere gennem hele salgsprocessen.

Indledende forberedelser i forbindelse med boligsalg

Skal du sælge din bolig, er du tvunget til at tage hånd om de indledende forberedelser. I første omgang skal du være indstillet på, at din bolig snart bliver overdraget til nye beboere.
I den indledende fase skal du bl.a. have styr på følgende, før du sætter din bolig til salg:

  • Vurdering af salgspris – Vurdering af salgsprisen er ikke nødvendigvis den nemmeste opgave – For hvad er din bolig i realiteten værd? Det er altid en god idé at få lavet en professionel vurdering af boligens værdi, hvilket typisk er ejendomsmæglerens opgave. Du har selvfølgelig også mulighed for at komme med dine inputs til en realistisk salgspris.
  • Udarbejdelse af tilstandsrapport – Skal du sælge din bolig inden for en overskuelig tidsramme, skal du have udarbejdet en tilstandsrapport. En tilstandsrapport bliver udarbejdet med henblik på at belyse boligens fejl og mangler. Det er vel at bemærke en rapport, som enhver seriøs boligkøber kræver at få udleveret.

Det juridiske skal være på plads – Kontakt en boligadvokat

Selvom du kan komme langt med en ejendomsmægler ved din side, bør du også alliere dig med en boligadvokat. Benytter du dig af en boligadvokat i forbindelse med boligsalg, kan du sikre dig, at alt det juridiske er på plads. Du kan f.eks. kontakte denne boligadvokat i København, som hjælper dig trygt gennem hele salgsprocessen.
Boligadvokater er blevet mere og mere eftertragtet, da de sikrer boligkøbere såvel som boligsælgere og at alt forløber gnidningsfrit. Således kan du skåne dig selv for mange bekymringer og søvnløse nætter, da din boligadvokat sikrer dig de bedste vilkår.