Business Class

Person foran trapper i jakkesæt

Rekruttering: Undgå fejlansættelse af chefer

Fejlansættelser er altid en økonomisk omkostning for virksomheder eller organisationer. Rekruttering af nye ansatte er tidskrævende og kræver ofte mere end 1 nøgleperson, til at finde den rette kandidat. Men de store økonomiske omkostninger, som er forbundet med fejlansættelser, er ikke de eneste konsekvenser som kan opstå. I sær ved rekruttering af nye ledere, chefer og direktører har flere risici.

Den forkerte rekruttering

En forkert ansættelse af en leder, chef eller direktør kan skabe dårlig trivsel på arbejdspladsen. Dette kan føre til en lavere produktivitet blandt de ansatte. Den kan også forårsage flere sygemeldinger, færre vigtige opgaver vil blive løst og i helt slemme tilfælde, kan det føre til flere opsigelser.

Det er derfor vigtigt at finde de rette profiler til stillinger som direktører, leder og chefer i de pågældende afdelinger i virksomheden eller organisationen. Ansættelsen af den rette person bør ske i første rekrutteringsforsøg. Det er vigtigt at den ansatte har de rette faglige kompetencer, som der kræves for at kunne varetage positionen. Kandidaten skal også dele somme adfærdsmønster og værdier, som virksomheden eller organisationen. Det er også vigtigt at vurdere om de passer ind med de konkrete medarbejderne, som stillingen dækker over.

Lav et grundigt forarbejde

Der er naturligvis tilfælde, hvor den aktuelle kandidat har en blændende portefølje, som ikke skaber tvivl om, at personens erfaringer og faglige kompetencer, gør ham til den rette kandidat til at håndterer jobbet.

Men selvom den rette kandidat har en imponerende portefølje eller ej, kan det være en rigtig god idé, at teste personens kompetencer og viden, inden I underskriver en kontrakt. Dette kan for eksempel ske ved at lave en case, som kandidaten skal løse, under rekrutteringsprocessen.

En løst case kan give et indblik i hvordan kandidaten arbejder og løser konkrete opgaver. På denne måde kan en virksomhed eller organisation afklare om den pågældende kandidat har de rette faglige kompetencer, som kræves for at varetage jobbet.

Ved at bruge en case i rekrutteringsprocessen, vil virksomheden også kunne skelne i mellem kandidater, som har et faktisk fagligt grundlag, og dem som blot er gode til at promovere dem selv.

Læs også om Større fleksibilitet og tryghed på arbejdsmarkedet.

Ovenstående artikel/artikler er resumeret af business-class.dk, hvor skribenterne ikke har udført selvstændig research på emnet. Du kan tilgå den oprindelige artikel, hvis det ønskes.

https://www.erhvervsnyhederne.dk/undgaa-fejlansaettelser-ved-rekruttering-af-ledere-chefer-og-direktoerer/