Business Class

Lager med pakker til levering

Mangel på arbejdskraft giver forsinkede aviser

Det kolde snevejr er ikke den eneste årsag til, at leveringen af aviser er forsinket – der ligger nemlig en mere væsentligt grund bag.

Efter coronapandemien har åbnet op for utallige jobs som poder, har dette givet udfordringer for mange andre brancher. I sær er der manglende arbejdskraft når det kommer til omdelere. Problemet er så stort, at de nuværende ansatte, som er rutinerede i arbejdet, må arbejde i ekstra timer, for at kunne nå, at få aviserne ud til tiden. Dagligt.

Mangel på udenlandsk arbejdskraft

Den største årsag til den manglende arbejdskraft, findes grundet pandemien. I sær efter landets nedlukning. Herefter er der kommet færre arbejdskraft til fra andre lande.

Erling Jørgensen, der er distributionschef i Det Nordjyske Mediehus, vurdere at ca. 50% af deres omdelere kommer fra et andet land end Danmark.

Den manglende arbejdskraft fra udlændinge ses ikke kun i omdelingsbranchen, men spænder over flere brancher, såsom restaurationsbranchen og transportbranchen.

Unge og studerende vil hellere være podere

Et andet element i den manglende arbejdskraft skyldes også, at mange unge og studerende, hellere vil søge job som podere, fremfor de traditionelle erhverv, såsom restaurations- og distributionsbranchen. Der kommer derfor ikke nok ansøgninger til, som set førhen.

“Der kunne vi ikke være med på de mere end 180 kroner i timen, som poderne har fået,” siger Erling Jørgensen.

Et avisbud får hos Det Nordjyske Mediehus ca. 136 kr. i timen.

Man kan derfor stille sig selv spørgsmålet, om ikke lønnen bør hæves, når efterspørgslen for arbejdskraft er så stor.

Det afkræfter Erling Jørgensen dog er muligt, da kunden så kommer til at betale. Prisen på omdelingen af aviser skal derfor sættes op, forklarer han.

Læs flere erhvervsnyheder her.

Ovenstående artikel/artikler er resumeret af business-class.dk, hvor skribenterne ikke har udført selvstændig research på emnet. Du kan tilgå den oprindelige artikel, hvis det ønskes. 

https://nordjyske.dk/nyheder/erhverv/derfor-er-avisen-forsinket-det-er-ikke-kun-vejret/ec37ce74-24a3-4a5a-aa0f-97a45645e17e