Business Class

Kvinde ved computer på hjemmekontor

Mere hjemmearbejde efter krisen

Staten forventer at hjemmearbejde er kommet for at blive, når pandemien engang når en ende.

“Det er forventningen, at flere medarbejdere og arbejdspladser ønsker at gøre mere brug af hjemmearbejde sammenlignet med før coronaepidemien.” Sådan skrev regeringen det i deres genåbningsplan tilbage i maj 2021.

Flere har hjemmearbejde igen

Efter første nedlukning af samfundet, kom mange ansatte på hjemmearbejde. Samme ses i dag, hvor smittetallet igen er steget, og kræver nedlukninger i hele landet.

En analyse fra Danmarks Statistik viser, at antallet af hjemmearbejdspladser nærmer sig samme niveau, som før, men grundet de stigende smittetal, bør det igen blive aktuelt med hjemmearbejde.

Sara Vergo, næstforman for Djøf siger, “Vi kan se, at smitten stiger rigtig meget lige nu, og vi ved, at det her med at arbejde hjemme er et værktøj, der virker effektivt… Det er nemt at bruge, fordi vi har vist, at det kan vi sagtens, og folk er vant til det. Så jeg synes, det er oplagt.”

I 3. kvartal af 2021, viste tal at 1 ud af 8 ansatte i Danmark, hyppigt arbejdede hjemmefra. Til sammenligning med andet kvartal i 2020, hvor første nedlukning skete, er dette en del færre. Her var det cirka 25% af privatansatte, som arbejdede hjemmefra. Ved ansatte i det offentlige var det derimod 33%.

Niveauet er højere end før corona

I følge underdirektør i Dansk Industri, Morten Granzau, har der været et behov for at få medarbejderne tilbage fysisk på arbejdspladserne.

På nuværende tidspunkt arbejdes der på at finde en balance i mellem de fordele og ulemper, som hjemmearbejde fører med sig, fortæller Morten Granzau til Kristeligt Fagblad.

“Pilen peger entydigt på, at omfanget af hjemmearbejde fremover bliver betydeligt lavere end under coronakrisen… Men der er ingen tvivl om, at øget benyttelse af muligheden for hjemmearbejde er kommet for at blive”, skriver han i en kommentar.

Selvom mange ikke længere arbejde hjemmefra, er det stadigt på et højere niveau end tilbage i 2019, før corona ramte Danmark.

Ovenstående artikel/artikler er resumeret af business-class.dk, hvor skribenterne ikke har udført selvstændig research på emnet. Du kan tilgå den oprindelige artikel, hvis det ønskes. 

kristeligt-dagblad.dk/hjemmearbejde-falder-fagforening-vil-skrue-op-efter-smittehop