Business Class

Google Glass til Internet Week Denmark

iwdk-logos-udvalgte_iwdk big 14 red
Der er store forretnings- såvel som samfundsmæssige perspektiver i Googles meget omtalte Google Glass. Ved Internet Week Denmark bliver det for første gang muligt for den almindelige dansker såvel som det danske erhvervsliv at prøve Googles smarte brille. Innovations-virksomheden Katapult Group demonstrerer Google Glass’ potentiale for offentligheden og ikke mindst for udvalgte virksomheder.

Når høstsæsonen sætter ind, skal de store amerikanske landbrug ansætte tusindvis af ufaglærte medhjælpere, som på kort tid skal oplæres i at betjene det meget avancerede maskineri, der benyttes til høsten. Det er stort set umuligt at nå at give den oplæring, der skal sikre, at alt foregår efter bogen. Men med et par Google Glass med den nyligt udviklede Glass App ”Checklist and compliance” installeret, får de ufaglærte medhjælpere et ekstra lag virkelighed direkte på nethinden i form af præcise informationer om betjening af maskinerne og om de rette processer under høsten.

ENORMT POTENTIALE FOR ERHVERVSLIVET
Eksemplet er ikke fiktivt – en stor producent af landbrugsudstyr har udviklet app’en og venter nu blot på, at den smarte brille bliver sat i handlen.
– På trods af markedsføringen af Google Glass som forbrugerteknologi, så ligger der fantastiske muligheder i at bruge brillerne i en lang række brancher. Alle steder, hvor det er vigtigt at have to hænder fri for udføre en opgave, hvor det rigtige resultat kræver høj sikkerhed og præcise procedurer, hvor det er vigtigt at have hurtig adgang til store mængder viden, og hvor der foregår manuelt sikkerhedstjek af personer, siger Jan Sauer. Han er en af partnerne i dansk-amerikanske Katapult Group, som under Internet Week Denmark fremviser Googles teknologiske landvinding.

DEN NÆSTE STORE IT-BØLGE
Når Internet Week Denmark 28. april-2. maj fejrer internettet og dets betydning for det danske erhvervsliv og for vores allesammens liv, bliver det nemlig i selskab med det mest opsigtsvækkende result, vi endnu har set, af det, der af eksperter spås til at være den næste store start youtube career bølge inden for it – nemlig wearable technology.

GLASS EXPLORERS DEMONSTRERER
Katapult Group, der blandt andet har specialiseret sig i at udvikle services og produkter til Google Glass, har afdelinger i København og i Atlanta, Georgia, hvor nogle af hovedkræfterne bag Google Glass også holder til. Virksomheden arbejder tæt sammen med Google-folkene i Atlanta og er blevet udvalgt til at være såkaldte Glass Explorers. Derfor har Katapult Group fået adgang til teknologien, inden den bliver frigivet til den brede offentlighed. Med sig til Internet Week Denmark tager Katapult Group to-tre sæt Google Glass, som vil blive demonstreret ved flere lejligheder under festivalen.
– En del af vores team vil stå til rådighed og fremvise teknologien igennem ugen, fortæller Jan Sauer.

ET EKSTRA LAG PÅ VIRKELIGHEDEN
Foruden det diskrete og omdiskuterede kamera i brillen er den helt store killer app ved Google Glass, at de kan lægge et ekstra lag på virkeligheden ved at vise brillebæreren informationer i kontekst til omgivelserne. Netop derfor er der store perspektiver i Google Glass, der kan effektivisere og forbedre arbejdet inden for mange forskellige brancher. Det amerikanske sundhedssystem har for eksempel taget brillen til sig, som DR for nyligt kunne fortælle.

INNOVATIONS-WORKSHOP HOS VESTAS
Foruden at vise den meget omtalte gadget frem for offentligheden, så handler Katapult Groups besøg da også om at finde interesserede samarbejdspartnere. Under festivalen afholder Katapult Group blandt andet en privat innovations-workshop hos Vestas i Aarhus.

FAKTA OM GOOGLE GLASS PÅ INTERNET WEEK DENMARK
– Google Glass har endnu kun været til salg en enkelt dag – tirsdag den 15. april i USA. Der er ikke frigivet en dato for en egentlig lancering.
– Google Glass bliver for første gang præsenteret for den danske offentlighed ved den officielle åbning af Internet Week Denmark, 28. april kl. 10 på Aarhus Rådhus, hvor borgmester Jacob Bundsgaard vil iføre sig et sæt.
– Herefter får de besøgende ved åbningsceremonien også mulighed for at se verden gennem Googles briller ved en stand i Rådhushallen.
– Tirsdag den 29. april er de smarte briller at finde ved en stand i Ridehuset kl. 8-12 og igen kl. 17-21.
– Onsdag den 30. april præsenteres Google Glass i Silkeborg, i it-klyngen Silkeborg Valley.
– Alle interesserede kan opleve Google Glass mandag i Rådhushallen og tirsdag i Ridehuset ved at tilmelde sig på www.internetweekdenmark.com