For meget egenbetaling på flyrejser

Flymad
Danskerne mener, der er for meget egenbetaling på flyrejser og vi vil 
helst undgå at have pungen op af lommen, når vi flyver på ferie. Det viser nye tal fra en undersøgelse foretaget af Epinion for det britiske flyselskab British Airways, hvor hele 65 pct. oplever, at der er meget egenbetaling for mad, drikkevarer og bagage på flyveturen. Desuden svarer hver tredje dansker, at det i nogen eller høj grad har betydning for deres valg af flybilletter, om der er gratis mad om bord på flyet.

Mens flere og flere flyselskaber vælger at indføre egenbetaling, ønsker danskerne faktisk det omvendte. Således synes over halvdelen af de danske flyrejsende, at det er besværligt at skulle betale for eksempelvis drikkevarer, når de flyver, og for mere end hver tredje dansker har det betydning for deres valg af flybilletter, om der er gratis mad om bord på flyet. Det viser en undersøgelse foretaget af Epinion på vegne af det britiske flyselskab British Airways.

”Vi oplever i høj grad, at danskerne efterspørger løsninger, hvor de ikke behøver tænke på egenbetaling, når de skal rejse. Rejseoplevelsen skal være så let og gnidningsfri som muligt uden for mange praktiske og økonomiske overvejelser, så man i ro mag kan læne sig tilbage i sædet og nyde turen. Derfor sætter mange danskere pris på for eksempel at kunne nyde en øl, sodavand eller et måltid på flyturen uden at skulle tænke på regningen,” siger Peter Rasmussen, Chef for British Airways i Nordeuropa.

Vi vil have mange kilo i kufferten
Når danskerne skal rejse til et andet land, er det samtidig vigtigt for dem, at de kan tage meget bagage med uden at skulle betale ekstra. Således siger 61 %, at det er vigtigt for dem at have meget bagage med på rejsen, og 41 % foretrækker, at det meste af bagagen er i en kuffert, som de checker ind inden afrejsen.

”Når undersøgelsen viser, at danskerne ikke bare foretrækker så lidt egenbetaling som muligt, men også foretrækker, at de kan have meget bagage med, så bekræfter det os i, at vi skal fastholde et højt serviceniveau, hvor vi blandt andet inkluderer mad, drikkevarer og bagage i prisen,” siger Peter Rasmussen.

Fakta om British Airways:

  • British Airways tilbyder gratis mad og drikke på både kort- og langdistanceruter.
  • Med British Airways kan du altid medbringe 23 kg. indchecket bagage samt to stykker håndbagage á 23 kg. Flyver du kun med håndbagage, kan du desuden med fordel købe en handbaggage only billet på alle short haul ruter, der er billigere.
  • British Airways er det eneste flyselskab, der flyver med business class mellem København og London Heathrow, hvor de blandt andet serverer deres særlige business class menuer samt giver adgang til lounges i både Københavns Lufthavn og London Heathrow Terminal 5. Der tilbydes desuden fast track og business class check-in til alle kunder, der flyver på business class.

Om undersøgelsen:
Undersøgelsen omhandler rejsevaner i Norden og er udarbejdet af British Airways og gennemført af Epinion. Undersøgelsen er udarbejdet på baggrund af i alt 1.013 gennemførte interview med repræsentativt udvalgte danskere på 18 år og derover. Undersøgelsen er gennemført som en webbaseret undersøgelse via Epinions paneler i Danmark i perioden 24. september – 3. oktober 2013.