Business Class

Rolig julenat med få indbrud

1445159_86184224

Det har været en usædvanlig stille julenat hos Dansikring Direct Verisure, der er et af Danmark største alarmselskaber. Jul og nytår er traditionelt højsæson for indbrud, og normalt er der fire til fem gange så mange indbrud juleaften i forhold til en normal weekend nat. Men i år har været en positiv undtagelse fra reglen, lyder meldingen fra afdelingsleder Peter Folman.

Hos et af Danmarks store alarmselskaber Verisure Securitas Direct, der har mere end 50.000 kunder i hele landet, er Peter Folman en glad mand her tidligt første juledag:

“Det er dejligt at der har været væsentlig mindre indbruds aktivitet end normalt på juleaften og julenat. Det viser at, mange danskere i almindelighed bliver bedre og bedre til at sikre deres hjem og bruge de forholdsregler, som alarmselskaber og myndigheder anbefaler.” siger Peter Folman, der sammenligner aktivitetsniveauet juleaften, som sammenligneligt med en almindelig weekend aften.

Højsæson for indbrud varer indtil Nytår

Selvom der hos Dansikring Direct Verisures 50.000 kunder, var færre indbrud og indbrudsforsøg juleaften understreger Peter Folman, at vi er stadig er midt i det, som han beskriver som højsæsonen for indbrud:

“Højsæsonen for indbrud varer indtil nytår, og jeg vil anbefale at man fortsætter med at være ekstra omhyggelig med at sikre dit hjem de kommende små 14 dage. Selv meget simple ting kan gøre en stor forskel. Sørg for altid at låse alle døre og vinduer, når du forlader hjemmet, informere dine naboer, hvis du er væk i mere end en dag og sørg for at der er lys tændt så tyvene ikke kan arbejde i ly af mørket, så er du godt på vej mod at undgå indbrud,” siger Peter Folman.

Vil du gerne undgå at blive udsat for indbrud anbefaler Dansikring Direct Verisure følgende:

Døre og vinduer

Sørg for at lukke og låse alle udvendige døre samt alle vinduer. Næsten 50 procent af alle indbrud sker gennem vinduet. Du kan med fordel anskaffe dig en særlig vindueslås.

Ingen værdifulde genstande synlige gennem vinduet

Sørg for ikke at have værdigenstande såsom mobiltelefoner, tablets, bærbare computere, smykker og andre værdifulde ting liggende synligt fremme. De fleste indbrudstyve starter med at kigge ind gennem vinduet for at se, om der er ting, de hurtigt og nemt kan slippe af sted med.

Tal med dine naboer

Tal med dine naboer og informer dem, hvis du er væk i flere dage. Når der ikke er nogen hjemme i et hus, kan gode naboer hjælpe med at få huset til at se beboet ud ved at parkere bil eller cykel i indkørslen, tømme postkassen, sætte friske blomster i vinduet mv.

Lys er vigtigt

Et god måde at få huset til at se beboet ud er at sørge for, at der tændes og slukkes lys selvom du ikke er hjemme. Brug eventuelt en app hvor du selv, uanset hvor du befinder dig, kan tænde og slukke lyset i de forskellige rum, således at det ikke sker på de samme tidspunkter hver dag. Alternativt er almindelige lys-timere bedre end ingenting, sørg dog for at der tændes nok lys og ikke kun en enkelt lampe.

Brug en moderne alarm forbundet til alarmcentral

En god måde at forhindre indbrud er at have et alarmsystem. Mange spørger sig selv om, hvad forskellen er mellem en “normal” alarm, der blot varsler med lyd og en alarm, der samtidig er koblet op til en alarmcentral. Svaret er ganske simpelt, at hvis alarmen er tilsluttet til en alarmcentral kan de engagere sikkerhedsvagter, politi, ambulance, brandvæsen samt dokumentere indbrud og videregive oplysninger til såvel politi som forsikringsselskaber.

En alarm kan ikke forhindre indbrud 100 procent, men alarmer har en stor præventiv effekt og gør det simpelthen mindre attraktivt for tyve at begå indbrud. Dels fordi tyven ved, at han har begrænset tid til at komme ind og ud af huset og dels fordi de ved, de vil blive fanget af et kamera, og at oplysninger dermed bliver videregivet til politi og myndigheder.