Business Class

Ikke just julehumør over forbrugernes tillid til dansk økonomi

DanskErhverv_RGB

Forbrugertilliden fra Danmarks Statistik falder svagt i december måned til 6,0 fra 6,3 i november og fortsætter dermed sidste måneds fald. Indikatoren ligger dog fortsat på et højt niveau og givet tallenes historiske udvikling, så er det ikke overraskende, at der i december kommer en mindre nedadgående korrektion i forbrugernes tillid.

“Det havde naturligvis været rart, hvis forbrugernes forventninger var steget, men et så beskedent fald, som det vi ser i dagens tal, er ikke en helt dårlig nyhed for dansk økonomi, idet forbrugertilliden fortsat ligger på et højt niveau. Det kan give håb om, at de positive forventninger i kombination med julen vil få forbrugerne til at åbne pungen noget mere, end de har været tilbøjelige til igennem den seneste tid.

Dansk økonomi har så meget brug for en hjælpende hånd i den nuværende situation, hvor det ene halvlunkne økonomiske nøgletal i afløsning for det andet vidner om, at dansk økonomi er langt fra at være i topform”, siger Michael H.J. Stæhr, cheføkonom i Dansk Erhverv.

“Hvis dansk økonomi skal tilbage på vækstsporet, så er det helt afgørende, at der kommer gang i privat forbruget, og det ville være en god afslutning på et skuffende 2014 og en god start på det nye år, hvis forbrugerne viste, at de nu endelig er ved at være klar til at hjælpe dansk økonomi ud af vanskelighederne”, siger Michael H.J. Stæhr.

Billede: www.danskerhverv.dk