Business Class

Dankort-forbruget de første 14 dage af december

Dankort

Dankort-forbruget i de to første uger af december 2014 viser en stigning på 1.083 millioner kroner – eller 7,5 procent – i forhold til samme periode sidste år. Det viser tal fra Nets.

Historisk er december den måned hvor danskernes forbrug med Dankort er størst. Den tendens ser også ud til at være gældende i 2014, hvor det gennemsnitlige daglige Dankort-forbrug i de første 14 dage af december ligger omkring 36 procent over dags-gennemsnittet for resten af året.

Stigende brug af Dankortet

Gennemsnitsbetalingen i perioden var på DKK 310 pr. transaktion, hvilket er DKK 7 lavere end i samme periode sidste år. Det kan skyldes, at danskerne i stigende grad bruger Dankortet til forskellige typer køb, herunder også småvarekøb, automatiske abonnementsbetalinger og pengeoverførsler fra person til person via mobile betalingsløsninger.

Internationale betalingskort

Danskernes brug af Dankort udgør langt hovedparten af det samlede forbrug med betalingskort i Danmark. Det er dog ikke det fulde billede, da brug af internationale betalingskort også udgør en del af det samlede forbrug på betalingskort.

Danmarks Nationalbank publicerer hvert halvår ’Statistik for betalinger i Danmark’ over det samlede kortforbrug med betalingskort i Danmark.

Billede: bettingexpert