Business Class

Hvordan kan hackeren ødelægge din jul?

julemand

Julen bringer ikke kun hygge og gaver med sig. Med højtiden kommer også et stigende antal cyberforbrydelser fra hackere, der udnytter at vi køber mange gaver online i december. Bitdefender giver her gode råd til at undgå at julestemningen ødelægges af hackere.

1 . Du handler på en falsk hjemmeside og mister din betaling
Online svindel stiger med omkring 30% om året, uanset hvor mange virksomheder og sikkerhedseksperter, der specialiserer sig i at nedbringe risici. Mens du prøver at finde den bedste gave til dine nærmeste, kan du falde i en af de mange falske hjemmesider, der oversvømmer internettet i juletiden og udgiver sig for at være eks. en online butik, bank eller endda hotel.

2. Du bliver snydt af jule-spam

Jule-spam gjorde sin entre i begyndelsen af november, med juletilbud på alt fra ure til slik, legetøj og eksklusive rejser. Alt kan ske efter du har klikket på en uopfordret meddelelse på internettet. Oftest betyder det tab af data eller penge, som kan gå fra et par hundrede kroner til mange tusind kroner.

3. Du giver dine kreditkortoplysninger til usikre hjemmesider

Et andet scenarie, der kunne ødelægge din jul, involverer ikke nødvendigvis falske hjemmesider, men en hjemmeside, der mangler de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger eller bruger usikre betalingsmetoder. Når det er tilfældet, kan cyberkriminelle let opsnappe oplysninger og bruge dit kreditkort til identitetstyveri og svindel. Ved at overtage din konto, kan kriminelle ændre dine oplysninger og bruge din bank- eller online indkøbskonto til at oprette nye konti i dit navn.

4. Du bliver offer for et målrettet jule-angreb

Antallet af malware-kampagner mangedobles i julen, da mange bruger endnu mere tid på at shoppe på nettet. Disse brugere udgør et let mål for malware-spredere, som konstant finder på nye metoder til at omgå spamfiltre og andre antivirus-løsninger.

5. Du mister penge og data efter du har brugt et usikkert hotspot

Her er et scenarie, der kan omdanne den perfekte jul til det perfekte indbrud. Du finder den mest fantastiske gave på nettet, men du er forbundet til internettet via. et offentligt hotspot. Uden nærmere eftertanke betaler du for en vare og giver dermed ufrivilligt dine kreditkortdetaljer til cyberkriminelle, der opsnapper dem og gemmer dem på deres egne servere.

For at undgå disse 5 scenarier i juletiden, har Bo Skeel, Bitdefender Global Evangelist følgende sikkerhedstips:

  • Hvis hjemmesider lokker med usædvanlig gode priser på mærkevarer, skal man være ekstra varsom, da hjemmesidens formål højest sandsynligt er, enten at inficere ens computer med vira eller snyde køberen med kopivarer eller levering direkte fra asien, hvor man så bliver pålagt told og moms, når varen efterfølgende importeres til Danmark.
  • Forvent aldrig, at du er immun over for hacking og husk på, at hvis dine personlige data kommer i de forkerte hænder, kan det føre til identitetstyveri.
  • Hold din antivirus opdateret på både din mobil og din computer.
  • Sig ja til totrinsbekræftelse, hver gang det er muligt. Det ekstra sikkerhedslag hjælper dig med at holde dine konti beskyttede mod hacking, og giver dig sikkerhedsrapporter i realtid. Du kan tilmed blive notificeret, hvis nogen prøver at få adgang til dine konti.
  • Cyberkriminelle målretter ofte deres angreb imod store online-butikker, så sørg for at tjekke vilkår og betingelser, privatlivspolitik og sikkerhedspolitik, selv når du køber fra velkendte og betroede forhandlere. I 2013 blev 46% af de forbrugere som mistede kreditkortoplysninger, ofre for svindel samme år, ifølge Javelin Strategy.
  • Brug en sikker og betroet internetforbindelse. Undgå offentlige Wi-Fi hotspots, når du handler online. Ændr dine kodeord regelmæssigt, særligt før helligdage og højtider.

Om Bitdefender®

Bitdefender udvikler en af verdens hurtigste og mest effektive produktserier afsoftware-sikkerhedsløsninger, der dagligt beskytter mere end 500 millioner brugere. Som den eneste virksomhed i antivirusbranchen har Bitdefender udviklet en patenteret teknologi (B-HAVE®), og er derfor OEM partner til en lang række af verdens mest kendteantivirus brands, som er bygget på Bitdefenders teknologi.

I fire år i træk har de uafhængige organisationerAV-TEST ogAV-Comparatives, to af Europas mest velrenommerede testcentre, konsekvent placeret Bitdefenders sikkerhedssoftware som det mest effektive på markedet.

Bitdefender startede i 2001 og er i dag repræsenteret i mere end 100 lande, har kontorer i bl.a. England, USA, Tyskland og Frankrig og samarbejder med nogle af verdens største it-virksomheder som IBM og Virgin Media.

Bitdefender er for nylig blevet udvalgt til at varetage den danske stats IT-sikkerhed i de kommende år.