Business Class

Kvinder fatter ikke pension

Der er så meget kvinder ikke forstår, herunder pension. Nye undersøgelser viser nemlig, at kvinder ved forbløffende lidt om pension. Således ved hver tredje danske kvinde ikke, hvor meget der står på deres pensionskonto. Det kan få alvorlige konsekvenser for alderdommen, advarer ekspert.

Kun de færreste danskere kan forestille sig at bruge 5.000 kr. på et nyt fjernsyn uden at vide, om fjernsynet måler 10 eller 40 tommer – eller om det kan modtage digitalt signal. Situationen lyder måske absurd, men det er rent faktisk sådan størstedelen af danske kvinder oplever deres pensionsordning. Seks ud af 10 kvinder ved intet – eller har kun en vag idé – om, hvad de reelt får ud af deres pensionsordninger. Det viser en undersøgelse blandt 1.000 18-65-årige danskere, som analyseinstituttet Userneeds har foretaget på vegne af Skandia. Til sammenligning er det kun fire ud af 10 mænd, som ikke ved, hvad der står på pensionsopsparingen. Mændene har med andre ord en langt bedre idé om, hvor meget de har at leve for den dag, de trækker sig ud af arbejdsmarkedet.

– Den manglende interesse for pensionen er et stort problem, fordi kvinder i forvejen er bagud med opsparingen i forhold til mændene. Vi har lavet beregninger, der viser, at forskellen på mænd og kvinders pensionsopsparing, kan blive op mod en million kroner over et helt arbejdsliv, siger Nicolai Nielsen, chef for markedskommunikation i Skandia.