Business Class

Internet i kobber er historie -hvorfor taler alle om fiber?

I den danske muld ligger kilometervis af kobberledninger, der er designet til at levere tydelig tale gennem telefoncentralen og senere at kunne levere adgang til internettet, rundt omkring i de små hjem. De små kobberkabler har været væsentlige for at kunne holde kontakt med hinanden – og var en glimrende erstatning for både brevduer, telegraf og røgsignaler. Men kobberets tid er udløbet. Udviklingen har forlængst overhalet indenom. I dag bør vores livline til verden være af fiber!

[expand title=”Læs mere…”]

Hvorfor vælge fiber?

Hvis du bare tænker få år tilbage husker du sikkert, hvordan en fax bibbede bag dig og langsomt lod sort/hvide pletter samles på et stykke tyndt pergament-papir. Internettet bestod kun af tekster med få billeder, det var få der havde hjemmesider – og det tog en generation at hente siderne hjem, over det lille summende modem.

Idag henter vi TV, video, musik og billeder hjem konstant. Vi snakker i telefon over nettet til fjerne afkroge – endda med levende videochat. Vi henter lejede film hjem på computeren i HD kvalitet, hele vores musiksamling ligger i skyen, vi henter ikke store softwarepakker på en CD i den lokale butik, men downloader gerne de 1-2 gigabyte for at få det hjem NU. Vores liv leves online som aldrig før. Men vores linie til verden udenfor, er for tynd til det tunge.

Fiber er den rene linie! Små fine lyslederkabler, der leverer fremtidens hastigheder – gør det med konstant hastighed og døgnet rundt. Du deler ikke ledningen med hele kvarteret, som kører på samme boks ude ved vejen – men har din egen linie direkte ind i din virksomhed. Så når fiber lover dig en hastighed på 100 mBit, så ER det 100 mBit – også selvom naboen går igang med at hente en film hjem til computeren.

At være på fiber er som at træde ind i en helt ny tidsalder, hvor du ikke længere møder begrænsninger. Med fiber sætter du virksomheden fri.

Bent Fog Greve er adm. direktør for Fiber2You. Bent er uddannet stærkstrømsingeniør fra Ingeniørskolen i Århus og har været med til at introducere fibernettet i Danmark, som ansat ved de førende selskaber der udrullede dette. For 3 år siden startede Bent Fog Greve Fiber2You sammen med Jeppe Curth.

[/expand]