Business Class

Jægerkorpset blev 50

Helikoptere landede på Limfjordsbroen, og Aalborg blev til en scene, hvor der udspillede sig krigslignende gidseldramaer, faldskærmsudspring, skyderier og bilræs, da Jægerkorpset den 5. november fejrede 50 års jubilæum med en offentlig træningsøvelse på havnefronten i Aalborg. En del af dramaerne fandt sted på Honnørkajen, og blandt de mange hundrede tilskuere var da også Hendes Majestæt Dronning Margrethe, forsvarschef Knud Bartels, chefen for Jægerkorpset Claus Wammen og viceborgmester Helle Frederiksen. Jægerkorpset blev oprettet i november 1961. I dag er korpset en arbejdsplads for 148 ansatte på Flyvestation Aalborg.

– Vi fejrer vores 50 års jubilæum i Aalborg for at cementere vores tilknytning til det nordjyske, for det er vi meget glade for. Vi har lufthavnen og vandet tæt på, og så oplever vi, at lokalsamfundet bakker op om os, når vi har øvelser ude i civilt terræn, fortæller Claus Wammen.

– Som by er vi både glade, stolte og meget beærede over, at det netop er os, der skal lægge hus til Jægerkorpsets 50-års jubilæum. Aalborg er en by med mange stolte traditioner omkring de mange militære enheder, der har til huse hos os. For aalborgenserne er de uniformsklædte personer en helt naturlig del af bybilledet, og vi lægger meget stor vægt på, at der er gode relationer og respekt mellem værnene og borgerne,” siger borgmester Henning G. Jensen.