Business Class

AKKC advarer igen mod billethajer


Billethajfirmaet Viagogo fortsætter med at sælge ikke-eksisterende billetter, lyder advarslen igen fra Aalborg Kongres- og Kulturcente.

På trods af den seneste tids fokus på billetfirmaets Viagogo’s ufine billetsalgsmetoder, fortsætter firmaet med at sælge billetter der ikke eksisterer til forestillinger i Aalborg.

En gennemgang af Viagogos hjemmeside viser, at firmaet sælger billetter til 6 forskellige forestillinger arrangeret af Aalborg Kongres & Kultur Center.

– Alle billetter sælges til helt uhørte overpriser og flere af de billetter der sælges, er ikke til salg, skriver Aalborg Kongres- og Kulturcenter i en pressemeddelelse.

For eksempel sælger Viagogo lige nu billetter i blok M og J til André Rieu-koncerten 3. maj i Gigantium på trods af, at Aalborg Kongres & Kultur Center ikke har åbnet for salget i de pågældende blokke og heller ikke kan garantere, at de overhovedet bliver sat til salg.

– Det er hvad man kalder snyderi og måske endda bedrageri, står der i meddelelsen.

Noget lignende gør sig gældende til Linie 3’s forestillinger henholdsvis den 23. og 24. oktober i Aalborghallen. Forestillingerne er solgt som lukkede forestillinger til virksomheder, hvor det ikke har været muligt at købe billetter i løssalg.

– Alligevel er det lige nu muligt at købe 20 A-billetter til hver forestilling hos Viagogo. Endda til helt ublu overpriser.

En billet til en af de endnu ikke udsolgte Linie 3-forestillinger i Aalborghallen kan købes hos Viagogo for den helt uhørte pris á kr. 2.878,44 pr. stk.! Den officielle pris er på billetten er kr. 448,- hvis man køber billetten via de officielle billetsalgssteder – i dette tilfælde billetlugen.dk

Lige nu sælger Viagogo overpris-billetter til Linie 3, Anders Matthesens show Anders og James Last i Aalborghallen samt koncerterne med Helene Fishcher, André Rieu samt musicalen We Will Rock You i Gigantium.

Aalborg Kongres & Kultur Center, som i sidste måned politianmeldte Viagogo for ublu videresalg af billetter til Leonard Cohen koncert i Aalborg – advarer på det kraftigste publikum imod at købe billetter via viagogo.dk.

– Publikum risikerer at købe pladser der ikke eksisterer og samtidig betale en helt uhørt høj billetpris, siger direktør for Aalborg Kongres & Kultur Center Ernst Trillingsgaard.

Til Leonard Cohen-koncerten i august blev publikum lukket ind selv om de havde forkerte billetter fra Viagogo. Men direktør Ernst Trillingsgaard advarer imod, at det ikke lader sig gøre i fremtiden.

– Det siger sig selv, at vi ikke kan håndtere, hvis en plads i salen bliver solgt 2 gange, siger han.

Han opfordrer på det kraftigste publikum til kun at købe deres billetter via de officielle billetsalgssteder som er Aalborg Kongres & Kultur Centers billetkontor og akkc.dk, BILLETnet.dk, Billetlugen.dk samt landets posthuse.

I øvrigt har Google stoppet Viagogos annonceringer i deres søgeresultater i Danmark, men Viagogos hjemmeside fremkommer desværre stadig i de organiske søgninger på Google og publikum bedes være opmærksom på dette.

Aalborg Kongres & Kultur Center har nu sat en advarsel mod billetkøb via Viagogo ind på de føromtalte forestillinger på hjemmesiden www.akkc.dk.