Business Class

TV-kok har fokus på fødevaresikkerhed

Morten Becker Jørgensen 2

ThermIT, der hjælper virksomheder med trådløs temperaturovervågning for bedre fødevaresikkerhed, har ansat den kendte tv-kok Morten Becker Jørgensen som ny Sales Manager.

– Jeg er som udlært kok meget optaget af blandt andet bæredygtighed og arbejdet med at mindske madspild. Derfor finder jeg ThermITs meget smarte og enkle system utrolig spændende, for den trådløse temperaturovervågning ikke alene øger fødevaresikkerheden. Systemet sparer også manuelle rutiner til temperaturaflæsning og registrering, mindsker madspild og sparer strøm ved at sikre de helt præcise og nødvendige temperaturer i køleskabe og frysere, siger 42-årige Morten Becker Jørgensen.
Han er udlært kok fra Hotel Phønix i Aalborg i 1992 og arbejdede senere på en række af de bedste restauranter i området blandt andre Penny Lane og Jules Verne.

Det blev også til 11 år som kokkefaglærer på Food College Aalborg, inden kokken, der oprindelig er fra Aars, blev ansat hos det daværende Ida Service, som senere blev til Eurest og Compass Group. Her arbejdede han i syv år blandt meget andet med fødevaresikkerhed, hygiejne og egenkontrol i de mange store kantiner, som Compass Group driver. De seneste år var han salgschef i Danmark og har derfor et stort netværk og et indgående kendskab også til Catering og Service Facility områderne.

Morten Becker Jørgensen ser frem til udfordringerne i det nye arbejdsområde, hvor han kan servicere ThermITs kunder med sin store viden fra mange år i en branche med stadig voksende fokus på fødevaresikkerhed, madspild og effektiv egenkontrol.
– Jeg glæder mig til at møde både eksisterende og nye kunder og vise, hvordan ThermIT kan være med til at lette hverdagen for personalet og virksomhederne samt ikke mindst give forbrugerne større tryghed med øget fødevaresikkerhed.
ThermITs nye Sales Manager var gennem knap 10 år vært på cirka 250 madprogrammer, som blandt andet er sendt på TV2 Nord og andre TV2 kanaler med Per Jensen som medvært.

Det blev på den baggrund også til en bog, som i øvrigt fortsat kan købes. Den er udgivet på forlaget Nordpro og har titlen ”Smag på Nordjylland – en kulinarisk oplevelsesrejse”. Det er en spændende kulinarisk rejse med mad og mennesker, oplevelser og opskrifter fra TV2/Nords madprogram ”Hvad skal vi ha at spise” samt fra 20 af de bedste kokke i Nordjylland.
Morten Becker Jørgensen bor til daglig i Aalborg, er gift og har to børn.

Hans store interesse er naturligvis også vin og mad, og han har en forkærlighed for det østeuropæiske køkken og nævner selv lande som Ungarn og Tjekkiet.

– Kokkefaget har givet mig mange gode oplevelser. Som faglærer på Food College i Aalborg var jeg en periode udsendt i et Danida-projekt til Egypten på Helnan-hotellerne, hvor jeg underviste i fødevaresikkerhed, egenkontrol og hygiejne. Det var en spændende og stor udfordring.

– Jeg havde i min tid som faglærer også fornøjelsen af at være inde omkring kokkelandsholdene, som jeg også ser meget frem til at arbejde sammen med i mit nye job.