Business Class

Tomt apotekerbutik

Forbrugerne foretrækker et online apotek

Online apoteker og private apoteker oplever en forrygende fremgang af online salg. Den digitale udvikling er i fuld fremgang, og det samme er omsætningen for apotekerne.

Flere og flere virksomheder kommer ind på det online marked, og det gør sig også gældende for sundhedsverdenen.

Webapoteket, som var det første apotek i Danmark med online salg, startede helt tilbage i 2011. Siden er det kun gået en vej, og det er fremad. Det samme er gældende for største delen af de fysiske apoteker, som sidenhen er kommet på det online marked.

Den stigende interesse for online apoteker kan skyldes mange årsager. Blandt andet har coronapandemien haft en stor faktor på salget online, siden 2020. Det forklares dog også med, at det er mere lettilgængeligt, da flere og flere forbruger tyer til online handel, grundet en travl hverdag.

Undgå køer og lang ventetid på dit apotek

En af de største faktorer til den øgede popularitet blandt online apoteker er, at forbrugerne undgår at skulle stå i kø, og den lange ventetid som er forbundet hermed. Det er i sær når befolkningen får fri, at der er tid til at gå på apoteket, og det er disse travle tidspunkter, som forbrugerne ønsker at undgå.

Dette problem findes ikke online, og det er derfor mere fordelagtigt og tidsbesparende at gå online og lægge ting i indkøbskurven.

Yderligere er der heller ingen åbningstider på online apoteker, så det er muligt at handle i alle tidsrum – Med forbehold for leveringstid, naturligvis.

Diskret og privat

En anden stor faktor er, at online holdes det privat. Mange forbruger oplever, at når de besøger et fyldt apotek, forsvinder diskretionen også. Det kan for mange forbrugere føles grænseoverskridende at skulle handle medicin på et apotek, da det er svært at skjule hvilke produkter man handler – og ofte vil der være en samtale i mellem personalet bag disken og kunden, som kan føles ubehagelig at have i andres forhør.

På et onlineapotek kan forbrugerne handle ugeneret og diskret, uden at skulle bekymre sig om dømmende og nysgerrige blikke.

Læs flere erhvervsnyheder her.

Ovenstående artikel/artikler er resumeret af business-class.dk, hvor skribenterne ikke har udført selvstændig research på emnet. Du kan tilgå den oprindelige artikel, hvis det ønskes.

https://www.erhvervsnyhederne.dk/fire-grunde-til-at-online-apoteker-er-saa-populaere-hos-forbrugerne/