Business Class

Online-byggemarkeder i massiv vækst

De fysiske byggemarkeder træder vande og kæmper for at overleve, mens online-handlen og nye spillere på markedet, for alvor vinder terræn.

Det er ikke nogen hemmelighed at e-handlen for alvor har vundet indpas, både nationalt og internationalt. Denne udvikling har sammen med finanskrisen, medført at flere af de store fysiske byggemarkeder, har måtte dreje nøglen om. Online-handlen tordner derimod frem, hvilket har givet medvind i sejlene, hos nye spillere på markedet.

Nye vilkår
Byggemarkeds-giganten Stark har netop givet 10 af sine byggemarkeder dødsstødet, Silvans 45 byggemarkeder er sat til salg, grundet skrantende indtjening og markedsforholdene har generelt ændret sig markant.
Kunderne vælger i højere grad at handle i de centralt beliggende byggemarkeder og på nettet. E-handlen er ifølge Dansk Erhvervs rapport “E-Analyse” steget med en omsætning på 54 milliarder i 2011 til en omsætning på 110 milliarder i 2016. Med tocifrede vækstrater de senere år, spår Dansk Erhverv, at væksten indenfor E-handel, vil fortsætte med at stige.

Plads til nye spillere
Grundet udviklingen har den nicheprægede prisportal Prisbyg.dk, fået massiv medvind. Prisportalen Prisbyg.dk hjælper kunderne med at finde de nærmeste, bedste og billigste byggematerialer på markedet og der er enorme besparelser at hente. Der er en god grund til virksomhedens succes, ifølge virksomhedens direktør, Troels Burmølle: “Vi tilbyder kunderne en mulighed for at skabe overblik, i en uigennemskuelig jungle af byggematerialer, uden at skulle besøge byggemarkederne fysisk. Vi skaber gennemsigtighed og sammenligner produkter fra byggemarkederne på tværs af de forskellige udbydere, både fysiske og online. Dertil er det gratis, lettilgængeligt og uforpligtende at bruge vores service, hvorfor vi oplever en stigende tendens til at gøre brug af vores tjeneste,” forklarer Troels Burmølle.

Spar op til 70 procent
Kunderne kan finde besparelser på op til 70 procent, ved at gøre brug af tjenesten til deres næste byggeprojekt. Beton varierer eksempelvis meget i pris, alt afhængig af, hvor man køber det. Hos det billigste byggemarked kan kunderne erhverve sig 25 kilo beton for 48 kroner, hvorimod 25 kilo beton koster 105 kroner, hos det dyreste. Her er der tale om en besparelse på mere end 50 procent, men der er flere og større besparelser at hente på andre produkter. Det kan altså betale sig at gøre brug af Prisbyg.dk’s tjeneste, der indekserer byggemarkederne på en liste over priser, udvalg og lokation.
Kunderne kan herigennem få et gyldent overblik over, hvilket byggemarked der har de byggematerialer de søger til den bedste pris, inden for deres geografiske område.
Dertil er Prisbyg.dk, i modsætning til lignende prisportaler, helt og aldeles uafhængig af udefrakommende interessenter. Bestemte produkter eller mere indtjenende forhandlere favoriseres altså ikke. E-handlen indenfor byggebranchen har for alvor vundet terræn.