Business Class

Varmeflytning er det nye sort

Vinteren er over os. Særligt i denne tid bliver brændeovnen brugt flittigt. Det skaber en helt særlig hyggelig stemning og den giver samtidig en rigtig god varme – og meget af den. Ja faktisk så giver den så meget varme at flere og flere danskere vælger at flytte overskudsvarmen til de omkringliggende rum i huset.

Men hvad er varmeflytning?

Helt grundlæggende går varmeflytning ud på at flytte overskudsvarmen fra rummet med brændeovnen og ind i andre rum ved hjælp af et rørsystem. Det gør man fordi en brændeovn sjældent kan varme hele boligen op, og man oplever derfor en noget køligere temperatur i de andre rum.
De fleste danskere gør i dag brug af loftet til placering af rørsystemet hvor rørene kan transportere varmen fra rum til rum.

Og hvordan gør man?

I princippet laver man bare en udsugningskanal på loftet med udgange til de forskellige rum. Varmen opsluges fra det rum med brændeovnen og pustes ved hjælp af kanalen ind i de andre rum.
Og rent faktisk så er det rent visuelt ikke noget som hverken du eller din familie vil ærgre jeg over. Det er nemlig kun et lille hul på ca. 10 cm helt oppe under loftet tæt på brændeovnen. Og bare rolig – selvom det ikke ser ud af meget, så er effekten stor – ja faktisk så stor at du kan spare mange penge på varmeregningen år efter år.
Flere danskere som netop har forsøgt sig med varmeflytning fortæller at de ofte slet ikke behøver at tænde for el-radiatorerne når de først har fået tændt op i brændeovnen. Har du brug mere information så læs mere om varmeflytning her.

Få en professional håndværker til at hjælpe dig

Selvom mange ofte tænker ”det kan jeg da lige klare selv”, så går det ofte op for folk at de alligevel ikke lige kunne klare det selv. Og det skal dog også herfra anbefales lige at alliere sig med en professionel håndværker. Når du skal montere nye rør på loftet, så skal der nemlig altid tages forbehold for ledning og andre rør, og her kan det være en idé at rådføre sig med en håndværker.