Business Class

Salget af flexboliger topper på Sydsjælland og Lolland-Falster

De tre kommuner Vordingborg, Guldborgsund og Lolland Kommune har pr. 1. juni 2017 tilsammen solgt 700 flexboliger siden 2013. Heraf er de 107 solgt indenfor de første 5 måneder i 2017. Danskerne har med andre ord for alvor taget flexboligordningen til sig.

Flexboligordningen gør det muligt at købe helårsboliger og anvende dem som fritidshuse. Det betyder, at du som køber får mulighed for at købe et langt billigere hus end et klassisk sommerhus, og det er der mange, der kan se fordelene i.

”Vi oplever større og større efterspørgsel efter flexboliger. Lokalt bidrager det hos os i de tre kommuner til vækst, liv og udvikling, og de nye boligejere får opfyldt deres drøm om natur, aktiv fritid, fred og ro fra hverdagens stress og jag eller noget helt fjerde. Drømmene og motiverne kan være mange, men vi kan opfylde dem. Det er win-win, som det hedder på ny-dansk, og derfor har vi anstrengt os for at gøre det så nemt og fleksibelt at købe og bruge flexbolig”, siger Birgitte Rønnow, sektorchef i Lolland Kommune.

Ejendomsmæglere registrerer stor interesse

Hos EDC Poul Erik Bech i Nakskov oplever de stor interesse for flexboliger, og hvor de i efteråret 2016 kunne mærke, at folk fik øjnene op for ordningen, er interessen nu steget markant hen over 2017. Aktuelt har man hver weekend 2-3 familier med ud for at se på flexboliger.

Særligt muligheden for et billigt fritidshus er attraktivt, men også muligheden for at købe anderledes huse end de klassiske sommerhuse er interessant for køberne. Det kan være huse, der ligger langs kysten, i en lille landsby eller i det åbne landskab – huse, hvor der er plads til hele familien og måske have, værksted, og hvad der ellers ikke er plads til inde i byen.

Samtidig er det muligt at udleje sin flexbolig, når man ikke bruger den, og med mangel på udlejningsboliger i højsæsonen på Sydsjælland og Lolland-Falster, kan man ligefrem gøre en mindre forretning ud af det.

Oversigt over det årlige antal flexboligtilladelser i de tre kommuner er vedlagt.

Fakta om flexboligordningen

  • En flexbolig er registreret som helårshus i Bygnings- og Boligregistret (BBR), men det er samtidig noteret, at kommunen har givet samtykke til, at den anvendes som flexbolig. Boligen kan ligge både i landzone og i byzone – dog aldrig i et sommerhusområde.
  • Når en ejendom er registreret som flexbolig, er der ingen bopælspligt, og du kan derfor anvende boligen som et fritidshus eller som et ekstra hjem. Dog er fordelen ved en flexbolig i modsætning til et egentligt fritidshus, at det er nemt og ubureaukratisk at flytte permanent ind i huset og bruge det som helårsbolig, hvis du skulle få lyst til det.
  • Du kan til enhver tid selv opsige flexboligtilladelsen. Du skal bare give kommunen besked, så din BBR-meddelelse kan blive rettet.
  • Hvis du gerne vil have en ekstraindtægt i perioder, hvor du ikke selv benytter flexboligen, må du gerne udleje den. Det foregår efter de samme regler, som hvis du ville udleje et almindeligt sommerhus og er reguleret af sommerhusloven.