Business Class

Nye virksomhedslokaler? Husk at undersøge varmekilden

SS matchstick-20237_1920

 

Skal du flytte i nye virksomhedslokaler, så er der mange ting, du skal være opmærksom på. Selvom størrelse, indretning og beliggenhed er vigtigt, så må du ikke glemme alt om varmekilder og isolering, hvis du kigger efter nye lokaler til virksomheden.

Varmeregulering på arbejdspladsen

En god varmekilde er afgørende for, om man kan skabe et godt klima på arbejdspladsen. Det er en realitet, at der er rigtigt mange danske virksomheder, som døjer med varmeproblemer på arbejdspladsen. Temperaturen på en arbejdsplads vil ofte være komfortabel om sommeren, hvor temperaturen dog kan blive generende i løbet af dagen. På en almindelig arbejdsplads vil der være både computere, printere, kopimaskiner, lamper og øvrige maskiner, som vil udlede varme. Udfordringen med varmen om sommeren kan f.eks. løses med optimal solafskærmning og nedkølingssystemer.

Om vinteren er det særligt vigtigt, at der er optimal isolering og en effektiv varmekilde i virksomhedens lokaler. Hvis isoleringen og varmekilden ikke er optimal, kan det hurtigt blive en meget kold affære at arbejde på et kontor om vinteren. Skal man skifte virksomhedslokaler, så skal man sørge for, at der er mulighed for at regulere på varmen. På de koldeste vinterdage skal varmekilden være tilpas effektiv til at opretholde en behagelig temperatur. På en arbejdsplads hvor der sidder mange ansatte, vil det være nødvendigt, at der er en god temperatur. Det er de færreste, som ønsker at arbejde med overtøj på, fordi lokalerne er kolde.

Vurdering af varmekilde

Skal du have nye virksomhedslokaler, men har du ikke så meget styr på isolering og varmekilder, så bør du få assistance udefra. I den forbindelse kan du med fordel alliere dig med en autoriseret arbejdsmiljørådgiver eller en ekstern konsulent. Du vil kunne gøre dig selv en stor tjeneste ved at undersøge varmekilden til bunds. Dermed kan du slippe for at bruge tid, penge og ressourcer på at skifte varmekilden på et senere tidspunkt.
Hvis du er i tvivl, så hellere spørg en gang for meget end en gang for lidt. Der er forskellige holdninger til, hvilke varmekilder der er de bedste. Dog er det et faktum, at der er både fordele og ulemper ved alle varmekilder. Når det gælder virksomhedslokaler, så er der ligeledes forskellige muligheder. Hvis du gør dit forarbejde godt, kan du minimere risikoen for at havne i nogle virksomhedslokaler med dårlig isolering og en ringe varmekilde.

Til virksomhedslokaler kan man f.eks. bruge fjernvarme eller naturgas, som er nogle af de mest almindelige former for varmekilder. Alternativt er det muligt at installere et oliefyr, hvor man skal tilkøbe fyringsolie. Oliefyr og fyringsolie kan købes til overkommelige priser, ligesom det er utroligt nemt at installere.