Lamineringsmaskiner er stadig in

laminering

I dag kan vi knap nok gå til et møde uden at støde ind i en Powerpointpræsentation. Og det er ganske forståeligt, idet en elektronisk præsentation både er nem at have med at gøre, den er god til at fremvise grafik på og ikke mindst er den nem at rette i, hvis du senere kommer i tanker om ændringer eller tilføjelser.

Det kan lamineringsmaskiner bruges til
Men nogle gange må man tage de lidt mere ”brugte” værktøjer i brug. For eksempel kan du komme ud for, at et lamineret print er bedre egnet til dit materiale. Efterhånden er der en del virksomheder, der bruger idéen med at hænge små citater eller opmuntringer op på deres vægge rundt omkring i virksomheden. Disse formuleringer skal bruges til at opmuntre medarbejderne i dagligdagen, således at deres motivation forbedres, og de bliver mere glade for at gå på arbejde. Det kan også være, der skal hænges informationer, billeder, vejvisninger eller retningslinjer op, enten indenfor i virksomheden eller udenfor. Her tager papirarket ingen skade af vind og vejr, idet lamineringen beskytter arket.

God holdbarhed
Disse er gode eksempel på, at en pc med en Powerpointpræsentation ikke altid kan være med. At laminere et stykke papir gør, at holdbarheden af papirarket mangedobles, det bliver mindre modtageligt for ridser, vandstænk og snavs, og ikke mindst ser det meget flottere og meget mere professionelt ud i forhold til det ubeskyttede papirark.

Laminering til hjemmebrug eller til professionel anvendelse
En laminering fremhæver desuden farverne og skarpheden i motivet, og det ikke falmer ikke så nemt. Lamineringsmaskiner kan fås i flere størrelser. Faktisk kan man få maskiner, der mest af alt henvender sig til hjemmebrug (almindelig A4) og maskiner, der er meget beregnet til anvendelse i virksomheder (fx A3). Man kan få lamineringsmaskiner, der ikke bruger strøm og er klar med det samme, for eksempel til koldlaminering. Maskiner til varmelaminering bliver som regel hurtigt varmet op, dvs. i løbet af få minutter.