Business Class

Sådan skruer du ned for “KPI-helvedet” Tre konkrete værktøjer som kan hjælpe dig i din hverdag som erhvervsleder

Publiceret: 29.11.2021

Ole Stein der tidligere har været fabrikschef og er vant til måling af KPI, men nu er sprunget ud som selvstændig deler i dette indlæg ud af sine erfaringer, og præsenterer tre værktøjer, der har gjort hans hverdag væsentlig nemmere som leder.  

Første råd:  Brug dit interne netværk 

“-Du skal bruge dit netværk. Det gælder internt og eksternt. Dybest set handler det om at bruge de rigtige kompetencer i virksomheden.  

(…) Men du skal også kunne række ud til dem uden for organisationen, som du tror kender en, der måske kender en, der kan hjælpe. Du skal kende dine egne begrænsninger. Så bruger du også dine egne kræfter rigtigt.”  

Andet råd: Find de rigtige målepunkter i din KPI og gør det simpelt 

“- Du er nødt til at stille dig selv spørgsmålet, hvor skal jeg hen? Det kræver, at datagrundlaget skal være på plads. Men du skal være sikker på, at du har de rigtige KPI-tal, og at du rent faktisk måler på det, som du vil måle. 

– Du skal være tryg ved data. Det siger jeg samtidig med, at du sagtens kan måle for meget i hverdagen. Vi er i et KPI-helvede i Danmark, hvor vi måler næsten alt. Men ofte handler det om at gøre det mere simpelt og kun måle på én ting.” 

Tredje råd: Din energi smitter, så skru op for humøret 

“- Jeg ved ikke, om det er et værktøj, men som leder kommer du ingen steder, hvis du ikke har en god energi og noget humør. Du er nødt til at gå positivt til opgaven. Du skal altid gå efter en løsning.  

– Du skal faktisk have 10 procent mere energi end dine medarbejdere. Det har jeg selv forsøgt at praktisere. Ser du træt ud, så trækker du folk ned. Det må du ikke som leder.” 

Skru ned for KPI-helvedet, ræk ud og skru op for humøret: Tre “værktøjer” der gør hverdagen lettere | erhvervslivtrekanten.dk 

Ovenstående artikel/artikler er resumeret af Business-class.dk, hvor skribenterne ikke har udført selvstændig research på emnet. Du kan tilgå den oprindelige artikel, hvis det ønskes.