Business Class

Huspriser giver lejlighederne baghjul – Hussalget skifter gear frem mod nytår

Home

Huspriserne steg 1,0 % i november, homes husprisindeks viser, at huspriserne på landsplan steg 1,0 % fra oktober til november (sæsonkorrigeret) – når man måler prisudviklingen som et tremåneders glidende gennemsnit.

· Sammenlignet med samme tid sidste år ligger huspriserne nu 3,8 % højere.

· I forhold til toppen i december 2006 lå priserne i november 19,0 % lavere.

· Prisen på et gennemsnitligt parcelhus på 140 kvm. var i november 1.720.000 kr.

Lejlighedspriserne steg 0,7 % i november

· homes ejerlejlighedsprisindeks steg 0,7 % fra oktober til november (sæsonkorrigeret) – når man måler prisudviklingen som et tremåneders glidende gennemsnit.

· Over det seneste år er priserne på landsplan steget med 6,5 %. Sammenlignet med toppen i august 2006 er niveauet nu 12,9 % lavere.

· Prisen på en gennemsnitlig ejerlejlighed på 85 kvm. er nu 1.890.000 kr.

· I København steg ejerlejlighedspriserne 0,3 % fra oktober til november. I samme periode steg priserne i Aarhus med 0,2%.

Kommentarer fra home, relationschef Mads Ellegaard:

home prisindeks for november viser stigninger for både hus- og ejerlejlighedspriser. Men huspriserne for en gangs skyld mere end lejlighedspriserne.

Fra oktober til november steg huspriserne på landsplan 1,0 % opgjort som tremåneders glidende gennemsnit og sæsonkorrigeret. Til sammenligning steg lejlighedspriserne 0,7 %.
Det er den næststørste månedlige prisstigning for husene i år – kun overgået af juni.

Prisstigningerne understøttes af en stigende efterspørgsel på huse og et stigende salg, viser homes tal.

”Noget tyder på, at hussalget har skiftet gear frem mod nytår med en fremgang på 23 % i november – lejlighedssalget løfter sig ’kun’ 12 %. Set over de seneste tre måneder har home-mæglerne solgt 20 % flere huse og rækkehuse i forhold til de samme måneder sidste år. For året ligger hussalget foreløbig 12 % foran sidste år,” siger Mads Ellegaard relationschef i home.

”Villasalget er langt den vigtigste faktor for temperaturen på boligmarkedet, så det er et tydeligt tegn på, at boligmarkedet er i bedring – og vigtigst at bedringen så småt breder sig ud fra de største byer,” siger Mads Ellegaard.

”Det er et sundt signal, at villahandlerne går mere frem end lejlighederne, og stigningen kommer trods alt fra et lavere niveau end lejligheder, der har trukket både priser, handler og overskrifter de seneste par år. Nu kommer fremgangen på boligmarkedet en større del af landet til glæde,” siger Mads Ellegaard.