Business Class

Så er det nu bilen skal gøres vinterklar

autodele24Der stor chance for sne i weekenden. Så hvis ikke bilen er klar endnu kan du lige nå det. Gør  som flere og flere andre, køb dine reservedele på nettet. F.eks. på: www.autodele24.com. Her er det 24 timer i døgnet muligt, at købe reservedele til fordelagtige priser.

Dæk
Har du skiftet til vinterdæk? Ellers er det nu, de skal på.

Vinduesviskere 
Specielt her om vinteren er det meget vigtigt, at vinduesviskerne virker godt og effektivt. Vejsnavs og salt og evt. sne stiller store krav til viskerne. En lavthængende vintersol i kombination med en forrude, som vinduesviskerne ikke kan holde rene, er nærmest lig med blindkørsel.

Olieskift 
Vinterklargøringen bør altid omfatte et olieskift, så motoren er klar til de første kolde morgener. En tyk og træg motorolie er svær for motoren, at trække rundt ved start i frostvejr. Benyt gerne en god fuldsyntetisk letløbsolie og skift også oliefilteret samtidigt. Udskiftning af oliefiltret er kun en beskeden udgift, og et rent oliefilter er en forudsætning for et korrekt olietryk i motoren. Husk at aflevere spildolie og oliefilter på den kommunale genbrugsplads.

Kølervæske 
Det er selvfølgelig vigtigt, at kølervæsken er frostsikret. Væsken bør være beskyttet til mellem 25 minus grader og 35 minus grader.

Batteri
Kontroller kapaciteten på dit batteri. Mange biler kører rundt med et batteri, der kun er 50-70% opladet, og kapaciteten falder generelt i takt med et koldere vejr (op til 50% ved hård nattefrost). Herudover kræver vinterhalvåret et ekstra stort strømforbrug til lys, elruder, ventilationsanlæg, sædevarme og vinduesviskere. Batteriet bør derfor lades fuldt op med en hjemmelader – og gerne flere gange i løbet af vinteren. Dette sikrer motorstart på en kold morgen, og forlænger batteriets levetid.

Tjek også at kabelforbindelserne til batteriet er rene. Rengør evt. med sæbevand og smør polerne ind i syrefri fedt. Kontroller også om generatorens drivrem er tilstrækkelig stram og uden begyndende revner.

Rustbeskyttelse 
Rust er bilens værste fjende. Det er derfor vigtigt, at karosseriet er rent og velholdt, så vinterens salt ikke angriber bilen mere end højst nødvendigt. En grundig undervognsvask, især i hjulkasser og langs dørpaneler, fjerner aflejringer af snavs, som holder på fugt og salt. Undervognsspuling i vaskehallen er ikke nok. Du må selv i gang med en vandslange og en stiv børste.

Er bilen 3-4 år eller mere skal du være ekstra opmærksom på rustfaren. Rusten kommer indefra og nedenfra, og ofte er der ikke noget at se, før skaden er sket. Særligt det danske vinterklima med temperaturer på +/- 3c danner meget kondensvand i bilens hulrum, samt i bilens pladesamlinger. Herved fremmes rustdannelsen, til sidst gennemtærres pladerne med dyre reparationer til følge. Det anbefales at bestille tid på rustbeskyttelsescentret i god tid, da der ofte er ventetid.

Husk også lakforsegling.

Motorvarmer

En motorvarmer giver ikke bare bedre komfort i bilen på de kolde vintermorgener. Den mindsker også slitagen i motoren, og nedsætter forureningen.

 

Så tjek bilen igennem, og gå ind på: www.autodele24.com og køb det du mangler.