Business Class

Guide til start af virksomhed

Skal du snart i gang med at starte virksomhed, men er i tvivl om, hvor og hvordan du skal starte? Fortvivl ej. Nye virksomhedsejere har det stort set altid svært med at komme i gang med alt det administrative osv. Vi guider dig i form af denne lille artikel.

Få dig et CVR nummer

Først og fremmest skal du have dig et CVR nummer. Dette er faktisk meget lige til, da du på virk.dk bliver guidet rigtig fint igennem de forskellige trin. Derudover tager det ikke mere end  max. 30 minutter at få udfyldt alle oplysningerne og sendt videre i systemet.

Kontakt en advokat eller lignende hvis der skal stiftes selskab

Hvis der er tale om et selskab, der skal oprettes, så er det ikke sikkert, at du kan klare det selv. I den forbindelse er det en god ide at alliere dig med en advokat eller lignende som kan hjælpe med at lave stiftelsesdokumenter, ejerbog osv. Tit og ofte kan du få hjælp til registrering af et selskab for et par tusinde kroner – og så er du sikker på, at alt er som det skal være.

Opret en bankkonto

Næste step er at oprette en bankkonto, så du kan modtage betaling og ikke mindst betale dine leverandører. Det er en god ide at få erhvervskonto samme sted din privatkonto. På den måde skal du ikke betale nær så meget for at have kontoen.

Oprettelse af erhvervskonto kan godt tage noget tid afhængig af, hvilken bank du vælger. Derfor er det en god ide at komme hurtigt i gang med at oprette bankkontoen, så den er klar så hurtig som muligt.

Læs mere om erhvervskonti hos Arbejdernes Landsbank.

Få gratis opstartshjælp hos udvalgte revisorer og lignende

Rigtigt mange revisorfirmaer og lignende tilbyder gratis opstartshjælp til nye virksomhedsejere. Denne hjælp er uden tvivl værd at takke ja til, da den giver dig mere ro i sjælen og samtidig besvarer mange af de spørgsmål du end måtte have.