Business Class

Wayfinding – Alt du skal vide

Wayfinding er naturligvis udelukkende noget, der er interessant for større institutioner, indkøbscentre og deslige. For at kunne regne ud, hvorfor det lige netop er denne type af organisationer, der har interesse i wayfinding, så skal du naturligvis vide, hvad wayfinding er for en størrelse og hvad det egentlig betyder. Hvis det er noget, du er interesseret i, at finde ud af, så er du kommet til det helt rette sted, da du i denne artikel kan finde alt, du skal vide om wayfinding, hvad end du er af den opfattelse, at det er noget, der er nyttigt for dig eller du derimod blot er interesseret i, at vide mere om begrebet. Én ting er dog sikkert og det er, at du bliver klog på wayfinding i denne artikel.

Wayfinding handler om navigering

Det ligger naturligvis lidt i navnet, hvad wayfinding er og hvad det betyder, men i bund og grund handler det om indendørs navigering, hvilket naturligvis kan gøres på flere forskellige måder, men med den teknologi, som vi har i dag og som følge af det faktum, at langt de fleste ikke forlader deres bopæl uden at have en smartphone med i hånden, så er det ganske naturligt at kombinere wayfinding og danskernes smartphones. Det er der heldigvis op til flere forskellige virksomheder, der beskæftiger sig med og det er derfor også ensbetydende med, at du i dag har muligheden for at navigere rundt i mange indkøbscentre, på større institutioner og deslige ved hjælp af en applikation og din smartphone – det er med til at gøre turen til konference eller ud at shoppe en tand nemmere.

Wayfinding er genialt til messer og konferencer

Der bliver årligt afholdt rigtig mange messer og konferencer rundt omkring i Danmark, der har et professionelt udgangspunkt. I og med, at det er forretningsfolk, der deltager til sådanne messer og konferencer, så er de naturligvis også interesseret i, at udnytte deres tid bedst muligt, så de får den viden, de gerne vil have med eller får snakket med de personer og/eller virksomhed, som de mener har mest relevans for dem og deres erhverv. Hvis der bliver afholdt messe med en lang række stande, så kan de være vanskeligt at danne sig et overblik over de mange stande eller sale, hvorfor det er ideelt at bruge en såkaldt wayfinding-applikation til at danne sig et overblik over, hvad der er muligheder og endda også få vist vejen direkte hen til dén stand, som man har valgt.

Wayfinding kan også bruges i storcentre

Der er dog også rigtig mange storcentre, der har taget wayfinding til sig, hvilket har medført at mange kunder nemmere finder frem til dét eller de produkter, de leder efter. Oftest bruges wayfinding direkte på kundens smartphone eller på skærme, der er opstillet til formålet diverse steder i centret – oftest i nærheden af de forskellige indgange i centret. Det viser også ganske fint at wayfinding kan tjene mange formål og det kan bruges i rigtig mange forskellige sammenhænge – fælles for dem alle er dog, at det hjælper en bruger med at finde vej.