Business Class

Regionens økonomi er i balance

Region Nordjylland leverer den aftalte aktivitet, produktiviteten er i fremgang og der er ro om økonomien.

I morgen bliver Regionsrådet præsenteret for den nyeste økonomirapport, som viser, at dedikeret arbejde og disciplin betaler sig.

– Vi har været igennem et langt sejt træk, og nu viser økonomirapporten, at vi har skabt ro om økonomien, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).

– Det har været hårdt arbejde, men medarbejderne har ydet en stærk indsats for at indfri de aftaler, vi har lavet med regeringen om økonomi og aktivitetsniveau. Nu er det vigtigt, at vi holder den gode linje, så vi fortsat sikrer produktivitetsfremgang og økonomisk balance, siger Ulla Astman.

Der har især været blus under byggeri- og anlægsarbejdet i 2012. Blandt andet er der blevet lagt meget arbejdskraft i de nye akutmodtagelser, som står klar til brug i begyndelsen af 2013.

Med de positive forventninger til årets samlede regnskab lever regionen op til de krav, som den nye budgetlov stiller til skærpet økonomistyring.

– Det er tilfredsstillende at se, at Region Nordjylland, som en betydelig del af den offentlige sektor, leverer den forventede aktivitet og dermed bakker op om den samlede offentlige økonomi, siger Ulla Astman.

Alt i alt tegner der sig et godt regnskabsresultat for 2012, og regionen har et gunstigt udgangspunkt for det nye år.