Business Class

Nordjyske virksomheder præger kampen om årets Fighter Pokal

Nordjyderne er tilsyneladende ikke så nemme at slå ud, for både muslingevirksomheden Vildsund Blue a/s i Nykøbing Mors og Amanda Seafoods A/S i Frederikshavn var blandt dommerpanelets favoritter, da der fra over 100 ansøgninger skulle vælges tre finalister til konkurrencen om Årets Fighter Pokal 2012.

Energiselskabet OK og Berlingske Business har udlovet titlen som Årets Fighter samt en præmie på 50.000 kr. til en virksomhed, som har formået at tænke nyt under finanskrisen og er kommet styrket ud af den, og her markerede de to nordjyske virksomheder sig altså stærkt. Den tredje kandidat til prisen skal dog findes i Østdanmark, det er den nordsjællandske virksomhed Crysberg A/S, der fremstiller industrielektronik.

Kompetent dommerpanel

De tre kandidater til prisen er udvalgt af et dommerpanel bestående af Bendt Bendtsen, tidligere erhvervs- og økonomiminister, nu medlem af Europaparlamentet, Lars Larsen, ejer af JYSK, Jens Bjerg Sørensen, direktør i industrikonglomeratet Schouw & Co., Morten Asmussen, udviklingsredaktør hos Berlingske Business og Jørgen Wisborg, adm. direktør hos energiselskabet OK.

Under den endelige udvælgelse blev der sagt mange positive ord om virksomhederne, som Lars Larsen udtrykte det: ”De har alle forstået at vende tingene på hovedet, evnet at finde det bedste frem i deres virksomhed, altså fundet ind til kernen, og samtidig har de fortsat deres investerings- flow trods krisetid og modgang.”

Bendt Bendtsen har under udvælgelsen lagt vægt på, at det vigtigste for ham var, at virksomheden havde ydet noget ekstraordinært, at der var set, tænkt og skabt noget nyt. ”I forhold til alt det positive som små- og mellemstore virksomheder kan bidrage med her under en krisetid, så har jeg vægtet deres evne til at forandre for at skabe vækst,” siger han.

Alt godt fra havet

Både Vildsund Blue a/s og Amanda Seafoods A/S er kendte virksomheder i det nordjyske. Amanda Seafoods, der beskæftiger godt 30 medarbejdere, er med sin torskerogn fast inventar på det danske frokostbord. Og Vildsund Blue, der er resultatet af en fusion mellem Vildsund Muslingeindustri og Limfjordskompagniet, er en af Europas førende producenter af muslinger fanget i Limfjorden. Begge virksomheder er tilsluttet den såkaldte MSC-ordning, der skal sikre bæredygtig udnyttelse af havets resurser.

Vær med til at vælge Årets Fighter

På hjemmesiden www.fighterpokalen.dk kan man læse mere om de tre nominerede virksomheder og deltage i afstemningen om hvilken virksomheder, der skal løbe med æren, pokalen og de 50.000 kr. Afstemningen løber frem til søndag den 2. december.

Hyldest til de små og mellemstore virksomhederKonkurrencen er opstået i et samarbejde mellem energiselskabet OK og Berlingske Business. Ideen med årets Fighter Pokal er at hylde små og mellemstore virksomheder, som gør en kæmpe indsats og som især under krisen har formået at tænke nyt. Fighter Pokalen blev uddelt for første gang i 2011, og vinderen blev Lund Byggefirma A/S i Tjele.