Fremgang på Aalborg havn

Aalborg Havn har offentliggjort regnskaber der viser en enorm fremgang og et overskud på 10 millioner kroner. Det resultat er næsten en fordobling i forhold til sidste regnskabsår, og nettoomsætningen er steget med 10 procent. Resultatet fra Aalborg Havn er symptomatisk for tilstandene på flere danske havne, og både i Frederikshavn og Hirtshals planlægger man udvidelser i havnens aktiviteter, på samme måde som i Aalborg, hvor er større udvidelse er sat i gang.

[expand title=”Læs mere…”]

Havnenes succes i disse år skyldes primært, at det både er enkelt og let at sende varer af søvejen, men i særdeleshed også, at krisen er ved at være på retur.

– Vi mærker at aktiviteten stiger, byggeriet er stadig hårdt ramt, men de fleste andre har igen gang i hjulene, siger Claus Holstein, direktør i Aalborg Havn. Vi kan mærke der er en begyndende optur. Virksomhederne har for en stor del tilpasset sig de nye tider, er blevet mere strømlinede og eksporten stiger, fortæller han. Aalborg Havn er en meget vigtig virksomhed for byen. Både fordi det er en god forretning med en pæn bundlinje, men også fordi havnen er et vigtigt omdrejningspunkt for megen af den øvrige erhvervsmæssige udvikling, der sker i Aalborg.
– I Aalborg Havn har man formået, at tage aktiv del i byens udvikling. Med de rigtige investeringer, satsninger og prioriteringer, har havnen formået at positionere sig som en markant spiller på en række forretningsområder. Aalborg Havn er både direkte og indirekte med til at skabe rigtig mange arbejdspladser i og omkring Aalborg,  siger borgmester Henning G. Jensen.

Mange tilskriver fremgangen, at der er åbnet ny container-rute til Göteborg og Rotterdam. Det giver transport på 10-15.000 flere containere,  men Aalborg Havn mener,  at der er mange andre afgørende faktorer.
– Vi har stor succes med erhvervsområdet for logistik-orienterede virksomheder. Royal Arctic, Siemens, Weber og Carlsberg er nogle af de virksomheder som har valgt at placerede sig på havnen – og vores grundlæggende strategi gør, at vi tror på en yderligere stigning i årene der kommer, siger Claus Holstein.

[/expand]