Business Class

Sådan bygger du en energieffektiv lagerhal

Business-class - lagerhal

Står du over for at skulle bygge en lagerhal? I så fald bør du stille dig selv følgende spørgsmål: Hvorfor ikke gøre den energieffektiv?

I denne artikel kan du læse om, hvordan du får bygget dig en energieffektiv lagerhal, der koster dig mindst muligt i varmeudgifter og lignende. Artiklen henvender sig især til dig som ejer hallen, men kan med fordel også læses af byggefirmaer og lignende som er på jagt efter inspiration til byggeriet.

Gå efter et kvalitetsfyldt tag der kan holde på varmen

Der er ingen tvivl om, at du bør gå efter et kvalitetsfyldt tag, der kan holde på varmen. Taget er nemlig sidste stop for varmen, inden den forsvinder ud i atmosfæren. Derfor kan det altså godt betale sig at investere i et tag, der er super god til at holde varmen indenfor.

På den måde holder du varmeforbruget på et minimum samtidig med, at taget er stærkere over for vejr og vind. Dette er især en stor fordel, hvis hallen skal laves i et udsat område, hvor vejr og vind er barsk. For eksempel ved kysten eller lignende.

Når du skal beslutte dig for, hvilket tag du vil have på hallen, så anbefales det at tage en snak med en rådgiver eller lignende. På den måde kan han eller hun hjælpe dig med at få afdækket alle de forskellige behov, krav osv. som skal være til taget. Derudover sikrer det også alt andet lige et bedre slutresultat.

Du kan få et gratis rådgivningsmøde hos Compara.dk.

Sørg for at lagerhallen er isoleret så godt som muligt

Et andet godt råd er at få lagerhallen isoleret så godt som muligt. Den rette isolering kan betyde, at du kan spare flere tusinde kroner på opvarmning hvert eneste år. Og disse kroner og øre er uden tvivl værd at tage med.

Kontakt et respekteret isoleringsfirma og få dem til at sørge for, at din lagerhal er god til at udnytte varmen. Det betaler sig!

Døre og vinduer skal være energivenlige

Døre, vinduer og ikke mindst lagerhallens porte skal være så energivenlige som muligt. Døre, vinduer og porte er nemlig meget stor syndere, hvad angår varmeudslip, hvis ikke de er gode nok til at holde på varmen. Derfor kan det godt betale sig at give 1000 kr. ekstra for en dør, da den inden for et par år vil tjene sig selv hjem igen. Du kan med fordel læse mere om energivinduer og døre hos byggemagasinet Synrgi.dk.

Overvej varmepumper til opvarmning, hvis hallen ikke er så stor

Hvis lagerhallen ikke er så stor, så kan du med fordel overveje at bruge varmepumper til opvarmning. På den måde kan du producere uhyre billig varme til hele hallen. Den eneste udgift du har ved varmepumper, det er faktisk det strøm som de bruger samt en række serviceeftersyn. Dog kan disse udgifter slet ikke måle sig med, hvor meget du kan tjene på at have en varmepumpe installeret i stedet for et oliefyr.

Du kan se eksempler på varmepumper hos Bygma.dk

Ekstra tip
Hvis lagerhallen er helt ny og den skal bruges til bl.a. opbevaring af køretøjer, så sørg for, at disse køretøjer er undervognsbehandlet osv., så de ikke står og drypper med olie. Det er så irriterende at få gulvet ødelagt med det samme pga. store oliepletter. Læs mere om undervognsbehandlinger hos http://dinitrol.dk/.