Business Class

Turister elsker Nordjylland

Aalborg er udenlandske turisters næst mest foretrukne rejsemål i Danmark, og både Skagen og Frederikshavn er også i turisternes Top10.

Aalborg er således foretrukket fremfor både Odense og Aarhus. De udenlandske turisters top 10 over foretrukne rejsemål i Danmark domineres i det hele taget af jyske byer, og i år har Skagen vippet Esbjerg af pinden og indtager således nu 10. pladsen på listen. Det viser hoteleksperten Hotels.com’s Hotel Price IndexTM (HPI®).

Aalborg er blandt de mest populære rejsemål i Danmark for udenlandske turister og indtager således en flot andenplads på listen over destinationer, som tiltrækker flest udenlandske besøgende. Ferieparadiset Skagen er dog også blandt de mest populære rejsemål i Danmark hos de udenlandske turister, og byen højt mod nord indtager således 10. pladsen på listen over de meste populære danske rejsedestinationer blandt udenlandske turister, der vil opleve Danmark.

Det viser hotelbookingportalen Hotels.com’s Hotel Price IndexTM (HPI®), som er baseret på bookingdata fra mere end 142.000 hoteller på globalt plan.

Aalborg og Skagen tiltrækker turister

Aalborg, med sit pulserende natteliv og sine mange museer, er for alvor kommet på de udenlandske turisters læber i 2011. Dette betyder, at Aalborg både ligger over Danmarks anden- og tredjestørste by, Aarhus og Odense, og at byen dermed er mere populær blandt udenlandske turister end musik- og kulturbyen Aarhus og H.C. Andersens hjemby Odense. Det er kun København, der formår at tiltrække flere turister end den nordjyske hovedstad.

Samtidig er Skagen – til trods for, at byen i 2011 oplevede den største stigning i hotelpriser i Danmark på 22 pct. og dermed erhvervede sig titlen som Danmarks dyreste hotelby – nu også at finde i de udenlandske turisters top 10 over danske favoritdestinationer. Skagen har dermed skubbet Esbjerg ud af listen.

Nordjylland er velrepræsenteret

Nordjylland er, med byerne Aalborg, Frederikshavn og Skagen, flot repræsenteret i top 10 over udenlandske turisters foretrukne rejsemål i Danmark. Dette understreger, at de nordjyske byer formår at tiltrække mange udenlandske turister til regionen.