Business Class

Dyr udendørs servering i Frederikshavn

Frederikshavn: 600 kr – Aalborg: 145 kr – Brønderslev: Gratis. Der er store lokale forskelle i den kommunale kvadratmeterafgift for udendørs fortovsservering.

I Frederikshavn overvejer caféejerne at droppe serveringen, efter byrådet besluttede at fastsætte afgiften til hele 600 kr. I Brønderslev er det gratis ligesom  i Københavns Kommune, der i år indførte gratis udeservering på forsøgsbasis. Det blev så stor en succes, at ordningen nu er gjort permanent.

– Det er en af vores mærkesager, som vi har kæmpet for i flere år. Men vi havde håbet på, at beslutningen i København ville give genlyd i hele Danmark og måske inspirere andre byrådspolitikere til at følge Københavns fine eksempel, men det ser ikke ud til at være tilfældet, siger direktør Kirsten Hauge, Danmarks Restauranter og Cafeer (DCR).

Der bliver også i 2013 stor forskel på fortovsafgifterne i de enkelte kommuner. DCR oplyser, at restauranter og cafeer i Odense betaler 67 kr. pr. kvadratmeter pr. måned om sommeren, i Aalborg 145 kr., i Frederikshavn 600 kr., i Hjørring 115 kr.

I gågaden i Frederikshavn siger restauratør Dennis Sommer, 2takt Café og Brasserie, at han overvejer at droppe udeserveringen i 2013. Det skriver Kanal Fredrikshavn.