Business Class

presse

Norwegian flyver

presse
Varslet arbejdsnedlæggelse hos Norwegian afblæst, så rejsende til og fra danske lufthavne med Norwegian behøver ikke at ændre deres rejseplaner onsdag, skriver Ritzau.

Kabinepersonalet og ledelsen har natten til onsdag accepteret et mæglingsforslag, og dermed kommer samtlige fly i luften onsdag.

Norwegian er det næststørste luftfartsselskab herhjemme efter SAS. Siden juni har kabinepersonalet forsøgt at få ledelsen til at acceptere kravene om bedre løn- og arbejdsforhold.

– Norwegians ledelse og Norwegian Kabinforening er blevet enige om overenskomsten for 2012. Flyprogrammet onsdag vil dermed være helt normalt, oplyser selskabet.

Kabinepersonalet har blandt andet fået opfyldt kravet om garantier for fast ansættelse. Arbejdsgiveren har desuden accepteret, at de kabineansatte får samme lønstigninger som piloterne fik tidligere i år.

– Det betyder, at alle ansattes job nu er garanteret. Vi har også givet selskabet den fleksibilitet, som det har behov for i forbindelse med etablering af nye baser i udlandet, siger kabinepersonalets leder Marti Lindén.