Business Class

Paii lanceret i dag

paii

Mobiltelefonen smelter nu sammen med betalingskortet, så du kan betale med mobilen med kun få klik.

Det sker, i dag når teleselskabernes fælles selskab, 4T Mobile Payments, lancerer mobilpungen Paii, der er den første rigtige mulighed for mobilbetaling i Danmark.

Paii er en app, der fungerer som en digital tegnebog på mobilen. I første omgang kan du bruge Paii til at betale i onlinebutikker og via sms-betaling, og fra forventet slutningen af marts begynder Paii at blive integreret i TDC’s fysiske butikker. I løbet af 2014 er forventningen, at danskerne kan betale med Paii i en række fysiske butikker.

Paii er udviklet, så den kan integreres i fysiske butikker med flere forskellige teknologier – blandt andet NFC, der er trådløs betaling med mobilen. Dermed rummer Paii et helt andet potentiale for mobilbetaling i detailhandlen end de nuværende løsninger til pengeoverførsel fra mobil til mobil.

”Paii er fremtidens digitale tegnebog, der kommer til at revolutionere danskernes mobile muligheder. I første omgang tilbyder vi en løsning, der smelter mobilen og betalingskortet sammen og gør det muligt at betale med mobilen med kun få klik. På sigt har Paii potentiale til at rumme både vores kreditkort, loyalitetskort og medlemskort,” siger direktøren for Paii, Peter Bredgaard.

 

I forbindelse med lanceringen skifter selskabet 4T Mobile Payments navn til Paii.

Fuld handlefrihed med få klik

For at betale med Paii skal man verificere sig én gang med NemID, og derefter kan man bruge mobilen til betaling med en selvvalgt firecifret kode. Man kan også bruge Paii til at overføre penge til andre Paii-brugere, og endelig giver Paii mulighed for at bruge arbejdstelefonen til at betale via sms, uden at det bliver trukket over telefonregningen.

”Rigtig mobilbetaling har efterhånden været ventet længe herhjemme, og vi er stolte af endelig at kunne give danskerne muligheden. Men det er kun det første skridt på rejsen. Paii er udviklet til at give forbrugerne fuld handlefrihed på mobilen, uanset hvor de er, og til at forløse det mobile potentiale i fremtiden. Derfor forventer vi, at danskerne vil tage varmt imod Paii,” siger Peter Bredgaard.

Fremtiden tilhører mobilen

Lanceringen af Paii betyder, at vi er et stort skridt tættere på fremtidens mobile betalingsform, understreger fremtidsforsker Liselotte Lyngsø. Hun har store forventninger til den mobile pung.

”Der er ingen tvivl om, at mobilen vil spille en stadig større rolle i vores liv, og at der ligger et kæmpestort potentiale i også at gøre vores forbrug mobilt. Der kommer ikke til at gå mange år, før de utallige plastikkort, vi slæber rundt på i dag, er historie, og vi kommer til at forklare den næste generation, hvad en pung er, ligesom vi i dag gør med kassettebåndet,” siger Liselotte Lyngsø.

 

Paii er udviklet til iOS- og Android-telefoner og kan hentes i App Store og Google Play fra onsdag den 19. februar kl. 10.