Pilen peger opad

Det går stadig godt for vækst og beskæftigelse i Nordjylland, hvis man skal tro Institut for Økonomi og Ledelse på Aalborg Universitet, der i samarbejde med Vækstforum Nordjylland og Spar Nord Fonden har offentliggjort en ny analyse fra Nordjysk Konjunkturbarometer. Analysen tager temperaturen på det nordjyske erhvervsliv ud fra virksomhedernes meldinger om den faktiske udvikling i 2. kvartal 2011 og deres forventninger til 3. kvartal 2011.

Indtil nu har året budt på voksende optimisme og stille men støt fremgang i store dele af det nordjyske erhvervsliv. Og nu bekræfter virksomhederne, at der i årets 3. kvartal er udsigt til endnu flere jobs i Nordjylland. Dermed tegner der sig et billede af, at den positive udvikling har bidt sig fast, og nu ses som en bredere forventning om fortsat fremgang i de nordjyske virksomheder. Det til trods for uroen på de globale markeder og udsigten til en mere afdæmpet vækst i store dele af verden.

Det er især i industrien og byggebranchen, at man kan møde en større positiv tilgang til fremtiden – ligesom de er mest positive i de 3 nordligste kommuner. Det hører med til historien, at tallene er indsamlet inden den nye aktie- og gældskrise, men da de fleste virksomheder har tilpasset sig de nye tider, behøver det ikke at ændre billedet.

– Den fortsatte fremgang i de nordjyske virksomheder er i sig selv meget positiv. Men det er især glædeligt, at der nu også begynder at ske noget med den jobskabelse, som vi har gået og ventet på, udtaler Ulla Astman, der er formand for Vækstforum Nordjylland og regionsrådsformand i Region Nordjylland.