Business Class

Lav et ”fritidsrum” på arbejdspladsen og få en sjovere bundlinje

arbejdsplads

Flere og flere undersøgelser viser, at glade medarbejdere alt andet lige leverer et langt bedre resultat i forhold til, hvis de var nedtrykte og i dårligt humør. Derfor kan det som arbejdsplads altså godt betale sig at lave et såkaldt fritidsrum, hvor de ansatte kan hygge sig med bordtennis, Playstation, spillemaskiner osv.

Det er især arbejdspladser, hvor der arbejder kreative mennesker, at disse fritidsrum gør nytte. Ved at få koblet hovedet fra i noget tid, fyldes det med nye og spændende ideer, der kan omsættes til for eksempel et reklameskilt eller lignende.

Hvad skal fritidsrummet indeholde?
Herunder får du vores bud på, hvad et godt fritidsrum på arbejdspladsen indeholder. Det er ikke sikkert, at du er enig i alle de forskellige ting herunder, men mon ikke du kan hente noget inspiration til din egen arbejdsplads.

Spillemaskiner
Spillemaskiner kan uden tvivl sparke noget sjov i gaden ind på arbejdspladsen. Opstil et par maskiner ved siden af hinanden med et par stole. På den måde kan medarbejderne få et lille afbræk fra dagligdagen og prøve lykken på en af de opstillede maskiner.

Dog er det vigtigt, at du som leder gør opmærksom på, at spillemaskinerne ikke skal misbruges og bestemt ikke ende ud med en afhængig af spil. Du kan med fordel hænge infografikken fra Spilnu op ved siden af maskinerne. Infografikken handler nemlig om gode råd mod ludomani. Se den her.

Bordfodboldbord
Der findes ikke noget som et godt slag bordfodbold. Derfor skal bordfodboldbordet selvfølgelig også være at finde i fritidsrummet, hvor de ansatte kan få en lille dyst mod hinanden.

Husk at lave rigeligt med plads rundt om bordet, så der er plads til at spille flere på samme tid.

Afslapningshjørne med stole, sofaer, sækkepuder m.m.
Dette punkt er højst sandsynligt det vigtigste at læse, hvis du gerne vil have det optimale fritidsrum. Fritidsrummet skal selvfølgelig også have et ”hyggehjørne” med stole, sofaer, sækkepuder osv.

Hyggehjørnet kan evt. bruges til at få en lille morfar, hvis du er kørt træt i en svær opgave eller lignende.