Business Class

Computer og notesblok klar til online kursus

Populariteten stiger ved online kurser

Det er vigtigt at udvikle sine kompetencer igennem hele livet, både som person, men også som virksomhed. Derfor er det også vigtigt for virksomheder at efteruddanne deres ansatte igennem kurser. Efteruddannelse af medarbejdere er med til at styrke virksomheders kompetencer. Markeder og brancher er i konstant udvikling, og konkurrencen øges, når virksomhedens kompetencer ikke følger med udviklingen. Dels er det også vigtigt for virksomheder at danne et grundlag for medarbejdertilfredsheden på arbejdspladsen, hvilket efteruddannelse er med til.

Det kan koste dyrt for virksomheder

Intet kommer naturligvis gratis, i sær for virksomheder. Det samme er gældende med efteruddannelse. Der kan være store omkostninger forbundet med at efteruddanne medarbejdere her og nu. Det er f.eks. omkostninger forbundet til kurset, evt. transportomkostning og logi, samt omkostninger forbundet med, at medarbejderen ikke er til rådighed til at løse opgaver for virksomheden, i perioden kurset afholdes.

Online og virtuelle kurser

Populariteten af online og virtuelle kurser er stigende hos virksomheder og organisationer. Dette skyldes i sær, de besparelser som virksomhederne kan hente, ved at kurserne ikke afholdes fysisk. På den anden side, er der også mere fleksibilitet når det forgår online, da deltagende ofte selv kan vælge tidspunktet.

Der skelnes dog i mellem online og virtuelle kurser. Når det er online e-learning, er det på deltagerens egne præmisser, hvorimod virtuelle kurser ofte er fastlagt mht. tidspunkt. Online kurser er nemlig et selvstudie, hvor der ved virtuelle er en underviser og andre deltagende – Ligesom ved et fysisk fremmøde, blot online.

Der findes mange muligheder indenfor online- og virtuelle kurser. Det er også muligt at finde en kombination af begge, hvor en del vil være e-learning og en del et virtuelt kursus.

Læs her om hvordan du bliver klar til dit første job som nyuddannet.

Ovenstående artikel/artikler er resumeret af business-class.dk, hvor skribenterne ikke har udført selvstændig research på emnet. Du kan tilgå den oprindelige artikel, hvis det ønskes.

https://www.erhvervsnyhederne.dk/online-kurser-bliver-mere-og-mere-populaere/