Business Class

Laptop som viser en oversigt over data

Virksomheders gemte data skaber stor værdi

I den digitaliserede verden, som altid er under udvikling, er det næsten uundgåeligt for virksomheder ikke at beskæftige sig med dataindsamling. I hvert falde på den ene eller den anden måde. For de fleste virksomheder skal der også håndteres persondata i et vist omfang.

Det er også meget normalt, at virksomheder anvender flere forskellige systemer, programmer og værktøjer til at gemme, indsamle og behandle data.

Stort lager af data materiale

Mange virksomheder har et kæmpe kartotek af dataindsamling. Hvis virksomheden har brugt flere forskellige programmer og databaser, til at lagre dette, kan det hurtigt blive en jungle at navigere rundt i og rydde op i. Mange virksomheder kan derfor hurtigt stå i en situation, hvor deres databaser er fyldte med irrelevante og ukorrekte informationer.

Det er også gældende, at de fleste ansatte arbejder med aktuelt data, og det er derfor kun en lille del af det indsamlede, som bliver gjort brug af. Det er en ærgerlig konklusion, da der oftest findes størst potentiale i det glemte data, som allerede er indsamlet.

Brug din virksomheds dataindsamling

Data er noget af det mest værdifulde en virksomhed har. Værdiskabelsen af data findes, når dataen bliver brugt korrekt.

Data er med til at skabe grundlaget for vækst og bedre resultater, og bør derfor være et essentielt led i virksomhedens arbejdsgang. Det er vigtigt at gøre brug af den nyttige data, for at fremme forretningsprocesser og udarbejdelse af strategier.

Dataene kan bruges i næsten alle afdelinger af en virksomhed, og det er derfor vigtigt at dette er integreret hos de ansatte, hvordan de bruger dataene korrekt.

Kom i gang med databehandling

Det handler om at starte et sted, og selvom dataene kan virke uoverskueligt, er det den bedste løsning at få styr på det. Det betyder at det er vigtigt at rydde op. Vurdér hvad der er relevant og hvad der ikke relevant, og sørg for at slette det data som ikke længere har værdi for virksomheden. Find det glemte data og analyser hvordan det kan bruges til virksomhedens fremtidige vækst.

Læs også hvordan din virksomhed får hjælp til opgaver her.

Ovenstående artikel/artikler er resumeret af business-class.dk, hvor skribenterne ikke har udført selvstændig research på emnet. Du kan tilgå den oprindelige artikel, hvis det ønskes.

https://www.erhvervsnyhederne.dk/der-er-stor-vaerdi-at-hente-i-virksomhedens-gemte-data/