Business Class

Gå aldrig ned på dine forsikringer

Vi danskere er et folkefærd, der – heldigvis – er glade for at forsikre alt mellem himmel og jord – lige fra vuffe til Volvo. Det er en god ting, da det er de færreste, der tør løbe risikoen for at gå fra hus og hjem, blot fordi man ikke var ordentligt forsikret. Det er dog ikke alle, der er tilstrækkeligt forsikrede, hvilket man oftest først opdager, når skaden er sket, og udgifterne ophober sig. I denne artikel vil vi give dig et par gode tips til områder, hvor du måske er underforsikret – uden egentlig at vide det.

Har du en elektronikforsikring?

Det kan godt være, at en indboforsikring ikke er lovpligtig, men der findes ikke mange danskere, som ikke har tegnet denne type forsikring. En indboforsikring dækker – som navnet antyder – de skader, der måtte ske på dit indbo, herunder alt fra dit TV til sofaen. Det er dog ikke altid, at indboforsikringen dækker skader på dine elektroniske apparater. Her skal du i stedet have en egentlig elektronikforsikring. Denne type forsikring dækker både ved pludselige funktionsfejl i dit 2 år gamle fjernsyn, men også hvis du snubler på fortovet og beskadiger skærmen på din iPhone 6.

Et godt tip, hvis du planlægger at tegne en elektronikforsikring, er at forhøre dig om muligheden for at få elektronikdækningen som en fast del af din indboforsikring. På denne måde får du en omfattende dækning af dine elektroniske apparater samt en god pris på en indboforsikring. Dette er dog et generelt råd – det kan nemlig ofte betale sig at samle sine forsikringer ét sted, hvis man gerne vil have en god pris.

Sikr din bil med en god kaskoforsikring

De fleste ved, at loven påbyder bilejer at tegne en ansvarsforsikring, som skal dække de skader, man forvolder andre biler eller mennesker i trafikken. Kaskoforsikringen er ikke lovpligtig, men til gengæld får du en bredere dækning, så du ikke ruineret, såfremt du er uheldig og kommer galt afsted. En kaskoforsikring dækker nemlig de skader, der sker på din egen bil – fx som et resultat af et færdselsuheld eller hærværk.

Der er mange, der mener, at en kaskoforsikring er et udtryk for overforsikring. Dette kunne dog ikke være længere fra sandheden. Forsikringspræmien, du betaler for din kaskoforsikring, er ekstremt godt givet ud, da du på denne måde slipper for de enorme udgifter, du ellers selv skulle afholde.

Ovenstående er i mange tilfælde også relevant, såfremt du ikke ejer bilen – eksempelvis hvis du blot leaser. I dette tilfælde kræver leasingselskabet tit, at du både tegner en ansvars- og kaskoforsikring. Dette gælder både for erhvervsleasing og privatleasing. Læs mere om erhvervsleasing her.

Skader sket i fritiden eller på ferien

Der er mange danskere, som dyrker sportsgrene, hvor det ikke er ualmindeligt, at man kan komme til skade såsom amerikansk fodbold. Skader, der sker på dig selv, er ikke dækket af den lovpligtige ansvarsforsikring – her skal du i stedet have fat i en ulykkesforsikring med fritidsdækning.

Denne type forsikring er ideel til dig, der dyrker alskens former for sport, hvor der er en betydelig risiko for skader. Disse sportsgrene inkluderer cykling, mountainbike og ekstremløb. De fleste ulykkesforsikringer dækker desuden også skader, der opstår i udlandet. Læs dog din forsikringspolice grundigt igennem, før du skriver under – på denne måde er du ikke i tvivl om, hvordan du er dækket.

Indhent flere tilbud

Inden du skriver under på dine nye forsikringsaftaler, anbefaler vi, at du indhenter forskellige tilbud fra forskellige udbydere. På denne måde får du flere valgmuligheder, og du kan således både stille pris, dækning og andre relevante vilkår op imod hinanden. Markedet for forsikringer kan nemlig være relativt uigennemskueligt, og det bliver bestemt ikke nogen lettere opgave, da det ikke er alle forsikringsselskaber, der er lige gode til at vejlede deres kunder i forhold til at vælge den mest passende forsikring.

Har denne artikel gjort dig opmærksom på områder, hvor du måske ikke er helt så godt forsikret, som du måske troede, kan du læse mere og finde nogle af markedets bedste forsikringer på next.dk. Her finder du med stor sandsynlighed en eller flere forsikringer, der passer perfekt til din situation. Gå aldrig ned på dine forsikringer – det kan altid betale sig at være godt sikret.