Business Class

Overvågning
Chefredaktørerne vaske egne hænder – igen. Journalist Ken B. Rasmussen har skrevet en bog, hvori han afslører ulovlig indkøb af kreditinformationer om kongelige, politikere og andre journalisterne.

Ifølge BT har avisen set dokumentation for afsløringerne. Alligevel afviser Chefredaktør Henrik Qvortrup (nu TV2) og Niels Pinborg kendskab til sager overfor adskillige medier. En afvisning, der uanset sandt eller falsk, må betyde at de kan gøres ansvarlig i henhold til loven om ansvarshavende.

Dansk Journalistforbund formand opfordrer Aller til at tage affære:

“Hvis det er rigtigt, at Se og Hør via ulovlige informationer fra Nets / PBS har overvåget kendte danskere, som beskrevet af BT, er der tale om en alvorlig overtrædelse af den journalistiske etik. Det har stor skadevirkning på journalistikken og den journalistiske integritet. Jeg må derfor på det kraftigste opfordre Se og Hør til at tage utvetydig kraftig afstand fra den handlemåde. Herudover må Aller-koncernen tage ansvar og gøre det fuldstændig klart, at koncernen følger de etiske spilleregler,”  ifølge forbundets hjemmeside.