Succes med energimesse for tredje gang

Det var især de lokale håndværksvirksomheder, der viste kompetencerne frem, da Energimessen 2011 slog dørene op den 10. september i Nykøbing Hallen.

– Det er tredje gang, vi holder messen, og det var en fin succes med i alt 1100-1200 besøgende. Det var især private borgere, der kom for at se på de nyeste muligheder inden for energirenovering, og der var 46 udstillere med sammenlagt 56 stande. Der var især stor interesse for et nyt passiv hus fra Morsø Tømrer- og Snedkerforretning, som folk kom langvejs fra for at se. Passiv huset, som er et typehus opført i elementbyggeri i træ, er et plus-energi hus og opfylder Bygningsreglementet 2020, siger klima- og energikoordinator, Niels Pedersen fra Morsø Kommune til Business Class. Han tilføjer, at der også samlede sig mange interesserede gæster ved de 7 udstillere af hustandsvindmøller.

– De virksomheder jeg efterfølgende talte med, havde alle sammen mellem 5-10 konkrete aftaler med hjem, og det var de meget tilfredse med. Det gode ved en messe af denne type er, at folk kan få et overblik over mulighederne inden for energirigtige løsninger, og at de kan gå f.eks. en stand med producenter af energianlæg hen til bankens og revisorens stand og få råd om finansiering og fradragsmuligheder, slutter Niels Pedersen.