Business Class

Nordjysk rejseselskab meldt til politiet

drinks

Endnu et rejseselskab er meldt til politiet for at bruge alkohol i sine reklamer for Prag-ture målrettet elever på blandt andet gymnasier og handelsskoler, denne gang gælder det RM Travel ApS, der hører hjemme i Svenstrup.

Forbrugerombudsmanden politianmelder RM Travel ApS for at bruge alkohol i reklamer rettet mod unge under 18 år, oplyser Forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelse.

– Det har vist sig, at det var en god idé at holde ekstra øje med rejseselskabernes markedsføring af skolerejser til Prag, siger forbrugerombudsmand Henrik Øe i meddelelsen.

– Der er åbenbart flere selskaber, som ikke respekterer, at det er forbudt at bruge alkohol i reklamer rettet mod unge, tilføjer han.

På hjemmesiden ”praguge7.dk” og på sin Facebook-side reklamerede RM Travel for skolerejser til Prag i uge 7 og 8 2014.

– Selskabet lovede blandt andet ”Pubcrawl” og ”Beer Factory” og skrev desuden, at Prag byder ” … overalt på pubber og værtshuse med det berømte og gode tjekkiske øl”, skriver Forbrugerombudsmanden i pressemeddelelsen.

Reklamerne var ofte suppleret med billeder af alkohol eller billeder og videoer med glade unge mennesker, der festede med glas, hvis indhold ledte tankerne hen på alkohol.

Tidligere er rejseselskabet Go Rejser også blevet meldt til politiet for sine reklamer for ture til Prag for skoleelever.