Business Class

Overskudsrekord hos flere banker | Business Class

Overskudsrekord hos flere banker

2021 var et rigtig godt år i bankverdenen. Flere banker, heriblandt Nordea, Spar Nord og Danske Bank, melder om store overskud for året. Faktisk satte Spar Nord overskudsrekord for 2021.

2020 var et år, der var meget præget af corona. Det kunne også ses i høj grad på økonomien. Derfor var det i nogen grad med tilbageholdt åndedrag, at mange kiggede frem mod 2021 med de økonomiske briller. Året overraskede dog med stor fremgang på mange områder – heriblandt hos flere banker.

Således kunne man hos Nordea spore en fremgang på hele 67 % sammenlignet med det forrige regnskabsår. Det har betydet, man tør sætte ambitiøse mål for fremtiden. Blandt andet har man hos Nordea sat et mål om, at omkostningsprocenten skal ned på 45-47 %.

Hos Danske Bank kunne man fordoble overskuddet fra 2020. Det skyldtes i høj grad, at tab på udlån i forbindelse med pandemien nu var væk fra regnskabet.

Spar Nord endte med at sætte klar overskudsrekord for 2021. Det blev gjort med et resultat på 1.368 mio. kroner efter skat. Det var det økonomisk bedste resultat i bankens 197-årige levetid. Det gode resultat skyldes blandt andet en stor stigning i huskøb og dermed følgende omlægning af flere tusinde realkreditlån.