Business Class

Sådan får du optimal energi på arbejdet

I takt med at flere og flere forsøger at kombinere en fokuseret karriere med familie, venner, hobbyer og meget mere, er hverdagen stille og rolig blevet forbundet med negative kvaliteter som stress og træthed. Det kan være svært at få hverdagen til at hænge sammen, når der er så mange jern i ilden, og for mange går det ud over nogle af de ting, som ellers netop er vigtigst – søvn, kost og motion. Ofte resulterer det i en ond spiral, hvor man behandler kroppen rigtig dårligt ved at sove for lidt, spise for dårligt og røre sig for lidt, og dermed mister overskuddet samt energien til at passe hverdagen optimalt. Det kan der heldigvis laves om på med en lille fokuseret indsats.

God nattesøvn

En god, lang nattesøvn er forudsætningen for at have energi til at holde hele dagen. Sover du ikke nok om natten, har du ikke nok naturligt brændstof til at tænke klart og have overskud, og så kommer du sikkert til at bruge dårligere alternativer i form af eksempelvis kaffe og ’power naps’.

Kniber det også for dig med at få sovet nok, har det formentlig flere årsager. Først og fremmest skal du selvfølgelig sætte tiden af – skal du op klokken seks, kan det ikke nytte, at du først går i seng ved midnat. Derudover er der mange, der kommer til at ligge med deres smartphones eller andre slags skærme lige inden sengetid – det, har undersøgelser vist, er en dårlig ide, da det gør det svært for din hjerne at slappe af. Drop derfor alle de elektroniske genstanden en halv time inden du går i seng. Tag i stedet og læs en bog, snak med din partner eller hør en lydbog. Afslutningsvis er det naturligvis vigtigt, at du har en seng af kvalitet og en god dyne, der skaber rammerne for en god nattesøvn. Har du eksempelvis brug for en dobbeltdyne, som kan gøre din nattesøvn bedre og mere fredfyldt, så find udvalget her – der skal nok være den rette for dig.

Motion

Foruden nattesøvn, er der også en anden vigtig faktor, der kan gøre din arbejdsdag mere optimal, nemlig motion. Motion er ikke blot noget, man dyrker, når man ønsker at tabe sig, men også når man ønsker et liv med energi, overskud og frem for alt sundhed. Motion behøver ikke at være en uoverkommelig barriere, hvis du gør det til en fast rutine og en essentiel del af hverdagen. Det kan du eksempelvis gøre ved at droppe bilen og tage cyklen på arbejde i stedet for. Det er desuden en utroligt god måde at starte dagen på, hvor du sørger for at få rørt kroppen og få lidt frisk luft til hovedet, så du hurtigere kommer af med morgentrætheden. På den måde bliver din dag også længere, uden at du mister nattesøvn. En god måde at komme i gang med at cykle på arbejde er ved at købe en ny cykel, som kan være noget mere motiverende at hoppe på end den gamle, rustne havelåge. Find et godt udvalg hos Design Cykler hvor de nok skal have lige det, du søger.