Danskerne vil have frihed og fleksibilitet

Der er behov for, at fremtidens arbejdsplads er fleksibel. Det mener mange arbejdsgivere og -tagere, men det stiller store krav til virksomhederne, som i løbet af de næste år står overfor at skulle finde nye løsninger, der imødekommer medarbejderne og deres ønsker.

Flere og flere danskere stiller krav til deres arbejde. Især kravet om den fleksible arbejdsplads giver genlyd. Danskerne ønsker en alsidig hverdag, der ikke nødvendigvis ligner den foregående, og det har nu fået flere store virksomheder til at sætte fleksibilitet på dagsordenen. Københavns Kommune har tidligere i år vedtaget, at de vil forsøge sig med fleksibel arbejdstid, hvilket har resulteret, i at flere andre kommuner nu også vil tage stilling til fleksibel arbejdstid.

Flytbart kontor

En anden måde at skabe fleksibilitet i hverdagen er ved at udfordre den traditionelle fysiske arbejdsplads. Hvis virksomheden tilbyder alternative kontorløsninger giver det medarbejderne en større medbestemmelse og direkte indflydelse på deres hverdag. Noget tyder da også på, at den fysiske placering af kontoret har stor betydning for danskerne. En undersøgelse om danskernes arbejdsvaner fra Analyse Danmark viser nemlig, at 6 ud af 10 (61%) engang i mellem eller ofte arbejder andre steder end deres faste arbejdsplads. Undersøgelsen viser også, at tiden væk fra den faste arbejdsplads er dyrebar for danskerne. Således svarer over halvdelen af de adspurgte (54%), at muligheden for at kunne arbejde væk fra deres faste plads er vigtig eller meget vigtig.

Med Aalborg (og resten af verden) som arbejdsplads

Hos Regus, der er en af verdens største udbydere af fleksible kontorløsninger med op mod 3000 kontorhoteller på verdensplan, mærker de også en stigende interesse for den fleksible arbejdsdag. De har allerede etableret kontorhoteller i København og Odense, og med overtagelsen af et kontorhotel i City House i det centrale Aalborg, får også nordjyderne mulighed for at gøre deres arbejdsliv mere fleksibelt.

Patrik Ölvebäck, Country Manager hos Regus i Danmark og Sverige, er glad for at kunne imødekomme danskernes efterspørgsel: ”Med tilføjelsen af et kontorhotel i Ålborg kan vi tilbyde både selvstændige og virksomheder i hele Nordjylland et verdensomspændende netværk af kontorløsninger, der er skræddersyet efter deres behov. Det sikrer nem og effektiv adgang til at arbejde, hvor man vil, og når man vil – og dermed ikke kun i Ålborg.”

En af dem, der benytter sig af kontorhotellet i Aalborg, er Flemming Qvist, CEO for headhunterfirmaet, Qvist Search. Han er også glad for muligheden for det flytbare kontor: ”Regus giver mig og mine medarbejdere en unik mulighed for at arbejde i hele landet og dermed møde kunderne, hvor de er. Samtidig er jeg garanteret den samme kvalitet af service i både Danmark og udlandet. Det giver en frihed til at fokusere på selve forretningen og ikke alt det administrative, såsom lejekontrakt, rengøring og logistik. Det ser jeg som en fordel for især de mindre virksomheder, der ønsker vækst”, siger Flemming Qvist.

Med næsten 30 års erfaring i fleksible arbejdsløsninger, tror de hos Regus også, at denne trend er kommet for at blive: ”Vi kommer bestemt til at se mere til den fleksible hverdag. Danskerne er blevet mere mobile, og vi arbejder ofte på farten. Derfor har vi også behov for flere drop-in løsninger, hvor vi kan øge vores produktivitet og opleve friheden ved at skifte de faste rammer ud med en mere fleksible kontorløsning. Og som kunde hos Regus har man adgang til samtlige af vores kontorer i hele verden. Det har derfor aldrig været lettere at få adgang til en fleksibel arbejdsplads med super gode faciliteter, når man er på farten.” tilføjer Patrik Ölvebäck.

Om Regus

Regus er verdens største udbyder af fleksible kontorløsninger, med et netværk på 2.850 centre i 107 lande og 1000 byer, som betjener 2,3 mio. medlemmer. Vores kunder omfatter nogle af de mest succesrige iværksættere, enkeltmandsvirksomheder og milliardvirksomheder. Ved hjælp fra vores udvalg af kontorindretninger samt vores stigende antal mobile og virtuelle kontorer og nødarbejdspladser i forskellige prisklasser, kan vi hjælpe personer og virksomheder med at arbejde lige præcis hvor, når, og hvordan det passer dem. Regus blev grundlagt i Bruxelles, Belgien, i 1989, har base i Luxembourg og er noteret på børsen i London.